L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 28 d’octubre del 2016

La corrupció que no para: més sobre finançament il·legal del PP valencià



“El Mundo” ha publicat que el Banc Sabadell ha remès un escrit al jutjat que porta les diligències derivades de l’Operacio Taula on identifica a Mari Carmen García-Fuster, la secretària del grup municipal que repartia els bitllets de 500 euros, com la persona que va ingressar grans quantitats de diners en el compte del PP de l'Ajuntament de València, l'origen del qual es desconeix.

 El Banc de Sabadell ha respost al requeriment del jutjat d'Instrucció 18 de València després que Compromís, personat en aquesta peça separada, li presentara diligències per procedir a identificar als recaptadors.

 El jutjat va demanar informació sobre tres ingressos de 29.000 euros cadascun i un altre de 28.500 de l'el 13 maig de 2011, en campanya electoral de les últimes eleccions que Barberá va guanyar per majoria absoluta. En els quatre quatre justificants apareix com a persona que realitza l'ingrés García-Fuster a més de la seua signatura.
 La documentació del banc confirma al jutjat que aquests fons van servir per a pagar els actes electorals que va muntar Trasgos, l'agència preferida de Barberá en aquella campanya.

 Garcia-Fuster en les seues declaracions davant el jutge va admetre que el grup municipal manejava aquestes quantitats d'origen desconegut que un «recol·lector» lliurava al PP municipal sense identificar-lo, però les proves apunten a la presumpta caixera, doncs en la documentació aportada pel Sabadell l'únic nom que apareix és el de García-Fuster.

 Per als investigadors, el compte del Banc Sabadell era la presumpta caixa B del PP de l'Ajuntament de València que els investigats nodrien amb fons d'empresaris que procedirien del pagament de comissions. 

Informació basada en "El Mundo". Fotografies "El Mundo"