L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 26 d’octubre del 2016

El PP de València afirma que ha enviat la documentació a Gènova, però el PP Nacional no l’ha entregada al jutge que estudia el presumpte delicte electoral

Isabel Bonig, Cospedal, Fabra, Rita Barbera...


La exsecretària del PP de València, Mari Carmen García-Fuster, va declarar al jutge que el PP provincial sabia perfectament que existia un compte opac sobre les factures i documentació de les eleccions del 2015 i 2011. Aquesta declaració va portar que el PP Nacional acabara acusat de delicte electoral.

El magistrat instructor, després d'escoltar a García-Fuster i al PP, va observar contradiccions entre les declaracions i va sol·licitar la documentació al PP provincial i al PP Nacional (comptes bancaris, proveïdors...) principalment els de Trasgos i la relació amb el Grup Municipal del PP de l'Ajuntament de València.

València-Plaza informa que el PP Nacional no ha enviat "res" al jutge, excepte la documentació del “compliance”, o siga la documentació com a que han complit la legalitat. València Plaza afirma que fonts del PP valencià els han assegurat que "han enviat a Madrid tot el que el magistrat ha sol·licitat, i que per estar el PP Nacional com imputat són ells els qui ho han de remetre al jutjat". 



 El gran problema del PP és l'empresa Trasgos que va dur les campanyes de Rita Barberá en el 2011 i el 2015. L'empresa si que va presentar a Hisenda la facturació dels treballs realitzats amb el PP, però el PP no va presentar en els comptes que havia treballat amb ells. 
 
Les incongruències i les contradiccions han dut als investigadors a pensar que, probablement, el delicte electoral es va cometre en el si del Grup Municipal encara que és probable que persones del PP provincial saberen què estava passant.

 València Plaza assenyala igualment que advocats especialitzats en la matèria els han explicat que és impossible que el PP haja entregat un “compliance” com cal perquè s'haurien detectat irregularitats. Aquestes fonts diuen que el més probable és que s'haja lliurat un "codi ètic a seguir per part del PP, però no un compliance ben fet, perquè tenint comptes opacs això seria autoincriminar-se per la seua banda”.