L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 31 d’octubre del 2016

El Bloc celebra el Darrer Diumenge d'Octubre



Si dissabte estàvem presents a l’acte de lliurament dels Premis Octubre, ahir ens vam traslladar al Puig on el Bloc Nacionalista celebrava “el Darrer Diumenge d’Octubre” en l’esplanada del monestir. Prèviament a l’acte i pel matí, una nodrida comitiva de militants nacionalistes havia eixit des de les Torres de Serrans a peu per arribar al Puig sobre migdia, on fou rebuda entre forts aplaudiments.

Ahir va ser un dia de reivindicació, de reafermament i emotiu, on el Bloc Nacionalista Valencià després dels èxits electorals municipals, autonòmics i generals i després de molts anys d’aquella travessera del desert que va imposar – encara ho imposa- la injusta norma d’aconseguir més d’un 5% per obtindré representació.

Va ser l’escenificació també d’un nou Bloc, ara amb dos caps visibles Àgueda Micó i Rafa Carbonell i va ser, com ja és habitual, una jornada de reconeixement a les persones i entitats que més han treballat perquè els valencians recobrarem l’autoestima com a poble. Així, el Bloc va distingir amb el Bloc d’Honor 2016 a l’històric líder gandià Andreu Banyuls, a l’Associació de Dones Juristes d’Alzira i el col·lectiu El Tempir d’Elx.

Lliurament del Bloc d'Honor a Andreu Banyuls per Jordi Sebastià
 L’acte polític va servir perquè prengueren la paraula el fins ara eurodiputat Jordi Sebastià, la vicepresidenta de la Diputació Maria Josep Amigó, el diputat alacantí Gerard Fullana, i els dos caps visibles del Bloc, Àgueda Micó i Rafa Carbonell.

 També va intervindré el portaveu del grup de Compromís al Congrés i diputat del Bloc, Joan Baldoví, que va expressar l’orgull per la tasca feta pels nacionalistes valencians i va criticar el pacte que ha fet president Mariano Rajoy. Baldoví, va pujar al escenari amb un barret de palla i va dir que ho feia a posta per donar un “chapeau” a tots i totes i en el seu discurs va reivindicar la figura de les persones que des dels anys 60 apostaren i defensen el valencianisme polític, cas del homenatjat Andreu Banyuls.


Intervenció de Joan Baldoví

 Els discursos política van servir per esmentar l’actuació indigna del PSOE i Ciudadanos afavorint que Rajoy fora president després d’estar dos legislatures i dos campanyes electorals prometent al seu electoral que no facilitarien una investidura de Rajoy.

El segon motiu dels discursos dels polítics del Bloc van ser les polítiques antivalencianes del PP, tant l’estatal del Rajoy com el “regional” de Zaplana, Fabra o Bonig, amb l’espoli dels recursos valencians, acceptar l’infrafinançament dels valencians o haver estat el centre de trames corruptes que han servit per finançar el PP o balafiar milions d’euros dels valencians.



La Coordinadora Nacional del Bloc, Àgueda Micó, era la primera vegada que participava com a tal càrrec en el “Darrer Diumenge d’Octubre” i va remarcar el fet que la gent del Bloc ha assumit un paper important en la política del País Valencià, i amb Compromís són l’únic partit d’obediència estricta valenciana i qui millor defensen els interessos dels valencians i remarcava que en el Bloc i Compromís tenien molt clar que governar és implicar-se pel poble valencià en les tasques del dia a dia a més de ser els únics que han estat capaços de plantar cara a Madrid i davant les polítiques antivalencianes del PP. “Compromís és la pedra cantonera de la governabilitat de la Generalitat i qui dóna el recolzament més ferm al govern del Botànic” concloïa Micó. 

Rafa Carbonell
Per la seua banda el portaveu del Bloc, Rafa Carbonell, va fer una decida aposta per treballar i aconseguir que ens tornen allò que Madrid ens roba, en referència a la falta de finançament, inversions i recursos,i va assenyalar la importància dels pròxims anys per a consolidar un partit que represente i treballe pels valencians, sense cap directriu externa com tenen els partits estatals.

Jordi Sebastià
 Jordi Sebastià, fins ara eurodiputat de Compromís al parlament europeu va fer un repàs històrics de com s’havia anant formant el Bloc, amb recorda emotius a la història passada però encara recent de la formació, i va ser molt dur amb una Europa que tanca les portes i nega els ajuts als refugiats.

 L’acte va acabar amb un ambient de festa a càrrec de les orquestres “Pato Daniel” i “Arrop i Tallaetes” mentre a l’esplanada se celebrava una fira de productes artesanals i casolans, a més de jocs infantils per als menuts.