L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 27 d’octubre del 2016

Bataller de Compromis: "Defensem el camp valencià davant de l'entrada de cítrics de Sud-àfrica"

Compromís vol que la Unió Europea (UE) modifique el nou acord firmat amb la Comunitat per al Desenvolupament de l'Àfrica Meridional (SADC) i establir com a ports d'entrada dels cítrics sudafricans València o Castelló.

La moció davant la Comissió d'Agricultura, Pesca i Alimentació del Senat vol que el Govern de Rajoy proposa modificacions al tractat que és una amenaça econòmica i fitosanitària per a la citricultura valenciana i espanyola.

Es vol un sol port d'entrada amb inspectors fitosanitaris especialitzats en plagues i malalties com la "taca negra" i establir inspectors fitosanitari de la UE en els ports d'origen per evitar eixides de partides amb malalties. 

El passat exercici es van detectar 45 enviaments al mercat de la UE amb agents nocius, 16 de la taca negra (citrus black spot).

Compromís vol que les importacions sudafricanes vagen disminuint al mateix temps que comence la campanya de taronja valenciana i ha remarcat que el nou tractat és un perill per al futur dels productors de cítrics espanyols.