L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 9 d’octubre del 2016

A València hem reclamat un finançament just per a la nostra terra


Aquesta vesprada hem assistit a València a la manifestació tradicional del 9 d’Octubre. L’ocasió ho requeria perquè enguany la manifestació era més especial perquè es participava amb el mateix objectiu general que han tingut avui els actes oficials del govern valencià: un finançament just.

 I de nou el cap i casal acollia la manifestació reivindicativa on associacions, sindicats i partits s’han unit per fer una proposta en positiu de reconstrucció del País Valencià després de, tal com indica el comunicat de les entitats cíviques i culturals convocants, 20 anys de desgovern i corrupció del PP.

 En consonància amb això el lema ha estat “Un país per fer, un país per construir” hem gaudit d’una vesprada reivindicativa i potser de les més participatives després de la manifestació que reunia a l’any 1977 vora mig milió de persones per reclamar “Volem l’Estatut”. 



 Cal també indicar que avui entre els milers de persones participants representants de totes les entitats convocants i la novetat és que s’hi han sumat el PSOE i Podemos.

La marxa ha eixit de la plaça de Sant Agustí i amb un ambient festiu i animat s’ha dirigit al Parterre, fins a l’estàtua de Jaume I, on ha acabat. S’hi han pogut veure grups de gent de diversos partits i organitzacions encapçalats per Acció Cultural del País Valencià i la Comissió 9 d’Octubre. Així gent de Compromís, la Plataforma pel Dret de Decidir, ERC, els ex-treballadors de RTVV , EU, PSAN, les Joventuts Socialistes, Escola Valenciana, la Intersindical valenciana i un munt d’associacions locals i comarcals. El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, de Compromís hi ha participat i ha obert la manifestaci´representants dels partits polítics convocants de la marxa. 



 El grup de Compromís quan ha passat per davant de la seu de Bankia ha començat a corejar “On estan, on estan els diners dels valencians” que ha tingut una resposta espontània de tots els que presenciaven des de les voreres o seguien la manifestació des de les finques sumant-se al crit i aplaudint els manifestants de Compromís.

 La manifestació no ha tingut cap moment de crispació o de tensió, i els habituals grups de provocadors d’altres anys pràcticament no han existit.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El Partit Popular també ha participat?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Quin acudit més bo! Des de quan ha estat el PP a favor d'un finançament just? Però amb fets, no amb paraules com n'hem vist moltes aquests dies darrers en els seus dirigents