L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 16 de setembre del 2016

Quines Festes del Poble vols per al 2017? Pots dir la teua opinió i propostes


Les Festes del Poble ja s’han acabat i, en un any que ha estat de canvi, cadascú haurà fet la seua valoració. Ara, després d'haver-se acabat, i amb uns dies pel mig per a reflexionar i valorar, és l’hora de presentar propostes, i no abans. I com no sempre propostes en positiu i que siguen possible, per tal de que el pròxim any puguen ser unes festes millors. Les propostes les farem arribar a la Regidoria de Festes.

Enguany ha estat un any de canvi, i no cal ni dir-ho, sempre comporta opinions encontrades sobre els horaris, els actes i demés. 

Nosaltres volem que opineu, que digueu les vostres propostes, què canviaríeu i que afegiriu per a l’any que ve. No oblidem que les festes, tal com les teníem fins l’any passat, seguien un model que es va iniciar pels anys 1950, i estan els llibres de festes per comprovar-ho. En tots aquests anys alguns actes han desaparegut (les carrosses, la reina de festes...) i altres s’han inclòs, però el nucli i desenvolupament, més o menys, el mateix. 

Com hem dit, volem que expresseu lliurement les vostres propostes. I avisem que serà això el que anem a publicar, res de valoracions del tipus: “Han estat un desastre”, “Les festes no valen res”, etc. 

I comencem amb la nostra. Res de complicada

- Recuperar els festejos en els dos cap de setmana per donar cabuda a tots els actes. Com que cal baixar el Crist dissabte perquè estiga 9 dies a la parròquia pel novenari (això ens han dit). El dia es completa amb les xarangues pel mati, i per la nit a la plaça o bé els balls populars o bé el concert de bandes, i el que no se celebre dissabte pot passar a diumenge. Això si, a les 10 de la nit, que el dilluns es treballa. Al Vergeret o al pavelló multiusos el concert de pagament. 

- El dijous de festes es podria fer teatre, o un altre espectacle semblant, com enguany a la Plaça Major. Donat que l'any que ve el divendres serà festa local, eixa nit es pot aprofitar per a actes per a joves molt diversos en el Vergeret o pavelló usos múltiples.

- El demés ho deixaríem com enguany, però pensant en alguna cosa per al diumenge, sobre tot a la vesprada i fins la baixa. 

 - Proposem recuperar els jocs infantils tradicionals (cursa de sacs, trencà de perols, biga ensabonada...). Els actes infantils han de ser per la vesprada, en hores on no faça tanta calor.

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Recordeu que l'any 2017 serà festa local el divendres de festes.
Això ha de condicionar la programació.
No cal acabar pronte el dijous.

Anònim ha dit...

M'agrada la pregunta. Molt millor que les de la consulta. Més costructiu.

Anònim ha dit...

M'agradaria que foren tota la semana, com els anteriors anys. Que tornara el tir i arrosegament i la plaça de bous. Que feren algun concert de flamenco o pop. Per lo demes este any han estat prou be pero molt curtes.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Segurament el 2018 també serà festa local el divendres de festes. Tal com ve el calendari que el 18 de març és diumenge és el més probable.

Unknown ha dit...

Jo pense que tenim que tornar a dos caps de setmana, el primer concerts i xarangues i el segon paelles i disfrasos!

Anònim ha dit...

Es pot deixar sense efecte la consulta que es va fer?

Anònim ha dit...

Millor 9 dies com tota la vida i actes totes les nits a la Plaça que sempre s'ompli.

Anònim ha dit...

M'agrada la proposta de dos caps de setmana. Enguany he trobat que hi havien masa activitats en molt poc de temps (Sopar paelles, a l'endemà xarangues i disfresses...).

No obstant això, i encara que les festes no m'han agradat (per ser molts actes en pocs dies, no per la qualitat), he de dir que la pirotècnia (tant els castells del Crist, de la Divina Aurora, com el de final de festes, la mascleta) ha segut la millor que recorde en anys. El castell de final de festes de 10, però la mascletada insuperable, m'ha agradat molt.

Enhorabona a la Regidora de Festes!!!

Unknown ha dit...

Totalment d,acord amb Runit 00

Anònim ha dit...

Pues a mi magradarien unes festes on els de esquerres i els de detres,els taurins i els antitaurins,els rockers i els reggetoners...etc deixaren de tirarse kk uns a altres,aixo com es deia germanor,no???
Pero com aixo es imposible,hem conforme en partir les festes en 2 caps de setmana o similar.

Anònim ha dit...

Les de sempre. 9 dies, balls, banda, teatre, bous, tiro, jocs infantils, ofrena, bons grups, esports,.. Com les de tota la vida

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

I aixo no deuria ferse desde l.ajuntament ,no desde un blog???entonces soles opinaran alguns ,no tot el poble..o millor que ho proposen als de viure que son quasi tres mil persones.jejeje

Anònim ha dit...

Pense que la solució d,un primer cap de setmana amb activitats, i des del dijous següent fins al dissapte seria la fórmula millor, deixant per al darrer diumenge algun acte solt a mitjan matí o vesprada, com es feia fins l,any passat. Però el castell que torne al dissapte nit.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim de les 12:49

Aquesta iniciativa no té res a vore amb el govern municipal ni l'Ajuntament. és una iniciativa nostra, com hi ha en tants diaris, per exemple a Superdeporte, on ara hi ha una sobre el porter del València CF i no té res a vore amb el club.

Hem dit que farem arribar a la Regidoria de Festes el que opineu i ho farem: copiarem tot i li ho farem arribar a la regidora.

Quan a que si opinaran alguns només i tot el poble, ¿què vols que et diguem? L'enquesta de l'Ajuntament sobre festes la fan respondre molt poca gent.

Estem fent açò amb tota la bona intenció i pensant que tota pedra fa paret.

Salutacions i fes la teua proposta. Gràcies.

Anònim ha dit...

JO CREC QUE HAN ESTAT BE, PENSE QUE ES MILLOR REDUIR ELS ACTES EN TRES DIES, TAL I COM VAIG VOTAR, PERO LA GENT MAJOR NO TE INTERNET PER A QUE PUGUEN VOTAR, I CREC QUE S'HAN DE FER ACTES PER AL XIQUETS I JOVENS PER A QUE NO SE' N VAGEN FORA QUAN SON FESTES E INVOLCRAR LOS MES EN EL POBLE, PERO CLAR, ELS ACTES INFANTILS A TOTS FEREN TARD, JA QUE HI HAVIA ESCOLA I NO HI HAVIA INFORMACIO DE COM INSCRIURENS AL GRAND PRIX, I VAREM CRIDAR A LES 9 DEL MATI I NO ES PODIEN APUNTAR.....
HI HA QUE DONAR INFORMACIO ABANS I FER QUE PARTICIPEN MES EN TOTES LES ACTIVITATS...........

Anònim ha dit...

Les activitats infantils han de ser per la vesprada si hi ha clases. A les 13h no dona temps per anar i a les 14 o 14;30 han d'anar a dinar. Molt poc de temps per als xiquets i xiquetes.
Els unics que vaen arribar a hora de estes activitats foren els de l'Alfandech perque estaven al costat del lloc de la espuma o el Gran Prix.

Uelo Rabut ha dit...

A mi personalment m'agrada que la festa local siga a festes. Si a cada falla hi ha 1000 fallers, cosa que pense que no és així, eixa festa seria per als 5000 que són d'una falla encara que els NO fallers també la tenen. En canvi, la festa local a festes és de tots els vallers i valleres, 18.000???? Ni cole, ni treball ni res. De paelles tots!!!!
Crec que la festa local se la mereix el poble, amb tot el meu respecte a les falles. Caiga el 18 en dilluns o diumenge.
I les festes estarien bé 24 hores d'esports el divendres. Dissabte xarangues i concert. Diumenge light i el cap de setmana següent, dijous paelles i divendres disfresses. Diumenge a les 14:00h mascletà com a fi de festa.

El tema de la religió per als catòlics. Que baixen i pugen quan vulguen. Això sí, com els bous, si hi ha alguna despesa que es facen càrrec ells i no l'Ajuntament.

Gràcies!!!!

Anònim ha dit...

Jo posaria les festes des de divendres a diumenge, té igual un cap de setmana o no, perque la gran majoria d'habitants no treballen en Tavernes i aleshores no tenen el divendres festa i estem en el mateix cas que enguany, si no es té festa no s'ix, almenys no de mateixa manera.

Anònim ha dit...

Ola bona nit a tots/es. Les festes haurien de ser en dos cap semana. Un que haja un concert de granties "PER A TOT EL PÚBLIC" no sols Rock :(

També hi posaría amb el primer cap de semana, el divendres el concert i el dia de Baixà una orquestra o MACRODISCOMÒVIL. I el diumenge fer activitats en general. I reenganxar les festes en dijous amb alguna coseta per als joves. Divendres les paelles amb una orquestra. I com no el BALL DE DISFRESSES amb dissabte. Com enguany una orquestra al Passeig País Valencia i una MACRODISCOMÒVIL al Pavelló multiusos.

Per últim, en diumenge fer alguna coseta de vesprada la processó i deixar un temps per vore el Castell de focs d'artifici. NO COM ENGUANY TANT TARD I A L'ENDEMÀ ANAR A CLASSE. I A PART EL QUE TAMBÉ HAVERA CANVIAT SÓN EL CONCURS DE XARANGUES POSAR-LO EL PRIMER CAP DE SETMANA IGUAL COM ABANS, I EL TEATRE DE L'ALQUERIA BLANCA CANVIAR-LO DE DIA PERQUÈ AIXÍ EL CASTELL JA NO EL TIREN TARD.

Espere que haja sigut útil el que he dit.