L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 30 de setembre del 2016

MOLT IMPORTANT: Avui divendres dia 30, entra en vigor la nova ordenança de trànsit i seguretat viària



La nova ordenança és un document adaptat a la realitat social i atorga més seguretat jurídica als ciutadans i als agents, a més de recollir aspectes fruit de l’experiència dels darrers anys per tal d’evitar una sensació d’arbitrarietat davant una actuació no prou regulada.

L’objectiu per tant és augmentar la seguretat a l’hora de transitar i millorar les relacions de convivència entre conductors i vianants, vehicles i animals, turismes i autocaravanes. L’ordenança fa una regulació completa de diverses situacions que fins ara no estaven especificades en matèria de trànsit a Tavernes amb la qual cosa el ciutadà tindrà un coneixement exacte de la regulació de les vies. 

Estacionament 

L’ordenança regula regula l'estacionament i la circulació en les vies urbanes i camins rurals o forestals del terme municipal, amb la qual cosa davant els estacionaments indeguts en camins rurals tenen una solució que habilita la Policia Local a actuar i retirar el vehicle, si escau. 
Dispositiu per arreplegar excrements i no embrutar carrers (Sevilla)
Cavalls i carruatges 

L’ordenança autoritza la circulació de cavalls i carruatges pel nucli urbà on cal recordar que el pas està regulat pel codi de circulació i pel reglament general de vehicles, però cal remarcar i recordar que estan sotmesos al compliment també de l’ordenança d’animals domèstics i eixa ordenança obliga els portadors a arreplegar les deposicions dels animals.
Per  tant, i per facilitar eixa obligació als propietaris, s’ofereix com alternativa a l’arreplegada d’excrements de dotar-los d’un bolquer, o altre mitjà amb eixa finalitat, i així compatibilitzar el trànsit urbà amb l’ordenança de netedat.

L’ordenança restringeix la circulació pel nucli urbà de la platja en període estival, per a evitar col·lapses de trànsit, si bé es poden autoritzar els accessos de forma excepcional per a actes autoritzats prèviament. 

Velocitat de vehicles 

Una altra cosa important de l’ordenança és que atén les queixes que han presentat els veïns per la velocitat elevada dels vehicles pel nucli urbà. Es fixa la velocitat màxima en 50 quilòmetres per hora per la travessia (CV-50), mentre que en la resta del nucli urbà es redueix a 30 quilòmetres per hora. La Policia Local realitzarà controls de velocitat periòdics, amb el radar que cedeix la Prefectura Provincial de Trànsit. 

Estacionament Carrer Major

Parada i estacionament de vehicles 

A més, s’afavoreix l’estacionament rotatori en zones de la població que el requereixen, per a facilitar les tasques en centres oficials o privats (aparcaments verds). Així, es determinen zones d’estacionament limitat durant un període de temps, 30 minuts, (com en els voltants de l’Ajuntament) per facilitar les tasques quotidianes del ciutadans a la plaça Major i voltants.

La parada i estacionament de vehicles de grans dimensions, que provoquen obstacles visuals, i molèsties per sorolls i vibracions, queda restringida dins del nucli urbà i s’habiliten zones específiques, per a conciliar la seguretat viària i el dret al descans dins dels habitatges. 
 
Talls de vies públiques 

L’ordenança regula els talls de via per actes autoritzats, com pot ser falles, processons de Setmana Santa, festes majors... i es tipifica com a infracció la retirada de tanques i altres senyals que delimiten les zones tancades. L’accés a zones tallades al trànsit de forma temporal pot comportar greus conseqüències, ja que els vianants no esperen la circulació de vehicles per la zona. Estes zones es senyalitzaran amb 48 hores d’antelació.

La nova ordenança també regula els estacionaments autoritzats de vehicles de persones amb mobilitat reduïda i s’habilita l’ús de les zones de càrrega i descarrega a aquests usuaris. 

També s’hi s’estableixen normes concretes per a autoritzar el tall de vies públiques que afecten el trànsit de vehicles. S’estableix que les peticions s’han de presentar pel registre general d’entrada de l’Ajuntament almenys amb 20 dies d’antelació, per a poder ser estudiades i aconseguir l’autorització, si escau. 

Vianants 

Es recorda als vianants les normes de trànsit que els afecten, ja que la confiança a l’hora de fer ús de les voreres o travessar la calçada posa en perill la seua integritat física i la dels conductors de vehicles. Així, es regula la circulació de les bicicletes per la via pública, vistes les queixes per circular a gran velocitat en zones de vianants. 

Nous locals de la Policia Local on es troba el dipòsit
Vehicles abandonats. Dipòsit municipal 

Els vehicles abandonats es consideren residus sòlids i poden ser retirats i donats de baixa definitivament, a més de sancionar el titular. Cal tindre en compte que la Policia Local facilita els tràmits als titulars per a donar de baixa els vehicles i retirar-los de la via pública, a fi d’evitar qualsevol tipus de sanció o que les vies públiques s’usen per a abandonar vehicles avariats o obsolets.

La gestió i custòdia del dipòsit municipal de vehicles s’assigna a la Policia Local. L’ordenança recull una relació més àmplia dels casos que autoritzen la immobilització i retirada dels vehicles, que dóna més seguretat jurídica a les actuacions policials i als usuaris de les vies, que poden conèixer prèviament els casos concrets.

En el cas de les sancions, s’elaborarà un annex com a quadre d’infraccions en què els imports es rebaixaran considerablement, vist que el sentit de l’ordenança és conscienciar en les bones pràctiques en l’ús de les vies públiques de tots els usuaris, per a afavorir la convivència, sent conscients que els temps actuals imposen esta rebaixa de l’import de les sancions. 

En conclusió: 

es tracta d’una ordenança que pretén afrontar totes les problemàtiques del trànsit que afecten el terme de Tavernes, per l’experiència pròpia i les reivindicacions dels veïns, i resulta innovadora en tots els aspectes. Fins ara, les ordenances de trànsit a Tavernes es referien a les sancions sense entrar a regular res més. 

Aquesta nova norma, pionera a Tavernes, recull les reivindicacions dels veïns, empleats municipals i de les distintes regidories en els usos i competències respectius, a més de complir la normativa de trànsit, que assigna les competències en aquesta matèria als ajuntaments. 

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Està molt bé, no obstant és injusta amb els veins que patim la major carrega de carrers tallats. Deuria hi haure un máxim de díes, ja que que vist lo vist (visc al passeig Lepanto) és algo totalment necessari (està clar que sería impopular i per això no ho fareu, entre altres pq perdrieu vots, pero sería el més just).

Anònim ha dit...

Dimarts passat, cap a les 08:40, un policia local creuava directament per la carretera enfront de la policia local mentre un grup d'estudiants esperava per a creuar pel semàfor.
Fes el que jo et diga però no faces el que jo faig!!
També per a parar a fer-se el cafenet aparquen on primer els ve.
Què donen exemple les autoritats.

Anònim ha dit...

Els veins de la zona de marjaletes ja fa anys que patim moltes nits els sorolls desmesurats dels frigos que estan tota la nit en marxa, i que impedeixen moltes vegades el descans de la gent. Aixo tambe estara regulat ara? Per que l ajuntament no habilita un parking de vehicles pesats al poligon el pla on pense jo no molestaria al veinat?

Anònim ha dit...

Pensava que era obligatori que els cavalls portaren bolquers pero ara diu que si no fa falta si netejen els excrements com fan molts amos de gosos.

La Cotorra de la Vall ha dit...

De sempre l'ordenança sobre animals domèstics ha contemplat que els propietaris tenen l'obligació de netejar els excrements dels animals quan van per la via pública. Una altra cosa és que molts propietaris en fan cas omís.

De tota manera, és una bona idea donar alternatives: 1) Si vols arreplega els excrements 2) Si no vols arreplegar-los per la dificultat de baixar i pujar al cavall, busca un mitjà alternatiu, siga el "bolquer" o siga una espècie de dipòsit com tenen alguns cavalls a Granada o Sevilla.