L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 9 de setembre del 2016

TEMA DEL DIA: Marcos Benavent continua explicant tota la corrupció del PP en el cas Taula.


Tots els diaris, en paper i digital, se'n fa eco. Marcos Benavent, l'exdirigent penedit del PP valencià i que ha revelat a la justícia tota la corrupció del cas Taula, ha assegurat després d'eixir ahir dijous del jutjat que l'expresident de la Diputació de València i del partit en la província, Alfonso Rus, era qui comptava els diners en un cotxe juntament amb ell i que els diners eren d'una "comissió" a canvi d'una adjudicació. Rus va dimitir després de transcendir aqueixa conversa però sempre ha negat que la veu fóra la seua.

Benavent ha admès davant la premsa ser el recaptador de la trama del cas Taula, cobrant comissions "del 2% o el 3%" que entregava als capitosts de la xarxa en "restaurants, cotxes o despatxos". En concret, ha explicat que ell portava diners de les comissions il·legals al partit (PP) i que "la gent que ho dirigia ja distribuïa les seues coses, fent pagaments en A o en B, això ja no ho sé". Ací ha inclòs tant els de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de València, en l'etapa d'alcaldessa de Rita Barberá com els de la Diputació de València. L'exdirigent ha considerat que el normal seria que Barberá fóra imputada en el cas, encara que fins ara "l'aforament la protegeix"

El que fóra gerent d'Imelsa, la major empresa pública de la Diputació de València, va gravar durant anys converses amb companys del PP que desvetlen pràctiques corruptes a escala local, provincial i autonòmica. 

Benavent va confirmar al jutge instructor, Víctor Gómez, la veracitat del seu contingut i va començar a col·laborar amb la justícia. Les declaracions davant la Guàrdia Civil i el magistrat són la base del cas Taula, on hi ha més d'un centenar d'imputats.

Preguntat per Vicente Betoret, que va ser secretari general del PP de València amb Rus, ha afirmat que "potser" en algun cas "sí" que coneixia les contractacions irregulars, però ha afegit: "Desconec que ho poguera conèixer". No obstant això, en relació amb les comissions il·legals, ha assenyalat: "Ell era el secretari general del partit. No sé si tenia coneixement o no, però com a número dos del partit ell sí que estava en la cuina de moltes coses". 

Benavent ha mantingut que la comptabilitat opaca estava molt estesa en el PP valencià: "Hi havia caixa B en tots els llocs". També ha afirmat en relació amb les contractacions irregulars en la Diputació, que "sobretot" Rus i l’excap de gabinet d'aquest últim, Emilio Llopis, van ser els que li ordenaven efectuar aquest tipus de contractes a gent que, en molts casos, no anava a treballar: "Es va fer així i es va continuar així. Eren favors, amics que potser no podien treballar i necessitaven una nòmina i s'assumien i es pagaven", ha explicat. La contractació en Imelsa –ha afegit– "era al lliure albir, discreció, eren compromisos, amics, familiars o el que fóra", ha insistit. "Eren més favors personals", ha postil·lat.