L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 11 de setembre del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: No s'ha pujat l'IBI en el 2016


Llegim en el blog oficiós del PP de Tavernes, amb molt poc de rigor en la informació que dóna als veïns, que Tavernes ha pujat enguany, el 2016, la contribució un 2%. 

Temps arrere li ho vam dir i ara li ho repetim: tornem a reptar al blog oficiós del PP a que ens diga en quin plenari del 2015 es va acordar per l’Ajuntament eixa pujada de l’IBI. No, no ho publicarà perquè eixe plenari de pujada de l’IBI no s’ha convocat. No ha existit. 

I si diguem del 2015 és perquè les pujades/baixades de l’IBI s’han d’aprovar l’any abans de l’aplicació en el plenari, únic òrgan amb capacitat de fer-ho. I això la redacció d'eixe blog ho sap, però no ho vol saber que és pitjor. Massa ocupada escrivint inexactituds en el blog per anar a preguntar-ho als  regidors o a la portaveu o, ves a saber, igual és que ni li cal. 

Vam dir temps arrere que alguns immobles han vist incrementar uns pocs euros l’IBI que van pagar en el 2015. Però no és per cap pujada d’IBI com falsament vol fer creure el blog portaveu del PP. Ho vam dir i ho repetim: són ajustos comptables normals per quadrar al 100% els valors cadastrals, un procés que acaba enguany després de l’augment del valor cadastral iniciat pel PP en el 2007, i que havia d’acabar l'aplicació en el 2016.

La pujada brutal del valor cadastral aprovada pel PP en el 2006 s'ha fet en 10 anys i de forma escalonada, i ha provocat desajustos comptables de centèsimes regularitzats al quadrar el 100%, cosa que ha significat uns pocs euros més en el rebut d’enguany. Tot això és: Sense misteri, ni trampa, ni cartró. I sense cap pujada de l’IBI: un ajust comptable final del procés iniciat en el 2007 pel PP.

Tan complicat és informar bé? No interessa. És millor dedicar tot el temps a omplir pàgines desinformatives i falsetats.

Tema a banda és la pujada futura del 8%. "Aquellos polvos trajeron estos lodos" diu el refrany, i la gestió del PP a Tavernes ha provocat tots els problemes econòmics que encara arrossega la Hisenda local.

No oblidem que el PP treballava amb 20 milions d'ingressos en el pressupost front els 15 actuals, i amb eixos 20 milions anuals va deixar el poble en la ruina. Estem ben segurs que si no haguera gastats els 10 milions del Pla E de Zapatero i del Pla Camps en tantes coses innecessàries, ni els centenars de mils d’euros de les plusvàlues dels Marenys 2A de la platja, o si no haguera deixat 16 milions en deute de bancs, 4’5 de dèficit de tresoreria, vora 3 milions de factures impagades, 1’8 milions de deute en aparcament... estem ben segurs que ara no caldria plantejar la pujada IBI per poder solucionar problemes de Tavernes. 

I d'ací poc tenim despeses de potser 2 milions o més que caldrà per engegar la piscina o  el col·lector de la platja, altres 3 milions, que des de el 2006 el PP tenia arraconat en un calaix. 

Tot unit a problemes generals com les voreres dels Sequers i de la part alta del poble, els semàfors, accessibilitat, l'asfaltat de carrers, la millora d'accessibilitat, del mobiliari urbà, entre altres,  problemes heretats de l’època del PP, un partit que no va fer res per solucionar-los malgrat que els diners li entraven a cabassos. Per d'això el blog del PP no en parla mai.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

T'has deixat els 3 milions que li van donar a compte del canon de l'aigua i que el PP es va gastar quan eren de les futures corporacions. Això fa l'Ajuntament deixa de cobrar 200.000 euros a l'any.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hi ha tantes coses que és normal que se'ns oblide alguna, de tota manera si anem a fer memòria i escriure-les totes.... caldria un missal.
Per cert i sobre el canon, un préstec dissimulat sota la formula d'avançament del canon i pel qual l'Ajuntament va pagar un interés més elevat que el bancari, com va denunciar en el plenari que ho aprovava el regidor socialista Santosjuanes.

Anònim ha dit...

La portaveu del PP tindria que dedicar el molt de temps que te a coses profitoses del poble i no a escriure eixe Diari de Tavernes i tants articles que no porten a res.