L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 20 de setembre del 2016

Les beques de menjador cobreixen per primera vegada el 100% del cost del menú



La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha resolt les beques de menjador que en aquest curs beneficiaran més de 100.000 alumnes de centres sostinguts amb fons públics. Això implica un augment del 11% més respecte al curs passat en què es van concedir 90.000 beques. Per províncies, 40.000 seran els beneficiaris a Alacant, 10.000 a Castelló i 50.000 a València. 
 El pressupost per aquest curs en beques de menjador és de 63.940.000 euros, és a dir, 10 milions d’euros més que el curs passat. Açò suposa un increment en un 22% del pressupost, que ha permés l’augment en un 11% de beneficiaris i augmentar l’import de la beca íntegra, que passa a ser de 4,25 euros al dia. També reben ajuda els beneficiaris baremats fins a 11 punts, quan en èpoques passades nomes rebien ajudes els superior a 14 en el barem. 
Recordem que respecte el curs 2014-2015, amb govern del PP, enguany es beneficien 14.000 alumnes més i es dediquen 20.000.000 euros a les beques. 
El conseller Marzà ha remarcat el compromís del govern valencià de fer les coses el millor possible per garantir una educació valenciana de qualitat amb serveis públics decents i ha afegit que açò també significa augmentar les beques que en l’anterior administració havien estat retallades, i precisament a la gent que més ho necessitava. 
La beca íntegra la reben 55.099 alumnes, és a dir, el 54% del total. Per províncies, 21.711 alumnes a Alacant, 5.005 a Castelló i 28.383 a València. 
 Així mateix, rep la beca directament l’alumnat que es troba en situació d’acolliment familiar o residencial, així com els fills o filles de famílies acollidores, els fills i filles de víctimes de violència de gènere i les víctimes del terrorisme. 
La Conselleria ha ampliat les beques a famílies de l’alumnat de les 69 aules experimentals de 2 anys. També per primera vegada es beneficiari directe de l’ajuda l’alumnat de les pedanies i els nuclis disseminats que no tenen centre escolar en el seu lloc de residència.
 A més, durant el curs i per segon any consecutiu, les beques també es concedeixen per als mesos de juny i setembre, encara que l’alumnat no té classes a les vesprades atés que en estos mesos la jornada lectiva només és matinal.