L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 7 de setembre del 2016

L’acord per les classes de religió signat entre el PP i l’arquebisbe Cañizares va tindre un sobrecost de 4 milions a l'any

La Conselleria d'Educació ha detectat un sobrecost de quatre milions d'euros a l'any per una duplicitat innecessària d'hores de classe de Religió catòlica en col·legis i instituts públics.

Educació ha explicat que el sobrecost s'ha corregit en el curs que comença el dia vuit, i culpa a l'anterior govern del PP de haver creat un sistema per a duplicar innecessàriament les hores de l'àrea de religió en els centres educatius públics, subratlla en la nota.

La conselleria afirma que hi havia més de 2.000 hores duplicades innecessàries atès que els alumnes d'un mateix nivell podien concentrar la classe de Religió com es fa en altres optatives. Així ha explicat el cas d'un centre amb una aula de segon de Primària amb 5 alumnes donant Religió i una altra del mateix nivell on 10 alumnes estudiaven dita assignatura, i les classes s'impartien per separat en el mateix centre. En aquest curs 2016-17, afigen, els 15 alumnes del cas rebran la mateixa classe de Religió catòlica junts.

"Tres professors per a quatre alumnes"

La legislació espanyola vigent estableix la religió catòlica com a assignatura optativa per a l'alumnat però d'ofereix obligatòria per als centres educatius públics. La diputada de Compromís, Isaura Navarro, ha indicat que durant anys, el PP valencià ha creat un sistema per a duplicar innecessàriament els hores que s'impartien, però l’actual Conselleria d'Educació, està establint els mecanismes per a una gestió responsable dels recursos públics i acabar així amb el malbaratament fet pel Pàg. “Per fi, gràcies al canvi de govern, els diners és destinen a millorar l’educació pública i és posa ordre en un professorat que amb el PP gaudia de privilegis injustificables”.

Isaura Navarro, qualifica aquesta duplicitat d'hores com "un altre escàndol de l'anterior consellera d'Educació del PP, MªJosé Català" i ha revelat que hi ha col·legis d'Educació Especial on no es demana Religió i compten amb dos i tres professors. O els casos d'un centre que amb quatre alumnes de Religió ha fet dos grups i arriba a tenir fins a tres professors, quasi un per alumne; o un altre col·legi que, amb 9 alumnes de Religió, té cinc grups d'aquesta matèria i tres professors. “Uns comptes que no quadren, es mire per on es mire, i que evidencien un excés de professorat que ha sigut un robatori de diners a les arques públiques" ha afirmat.

"Estem davant un cas de corrupció orquestrat mà a mà entre Català i l'arquebisbe Antonio Cañizares, consentidor d'un ús incorrecte i gens ètic dels diners públics, només per a tenir una tropa d'estómacs agraïts", denuncia la parlamentària de Compromís.

La Conselleria d'Educació assegura que “tots els alumnes que ho desitgen tindran l'assignatura de Religió i es disposarà del professorat necessari per a impartir-la” i que quan la càrrega horària del professorat de religió siga inferior a la mitja jornada es procurarà completar en altres centres la seua docència per a arribar a una mitja jornada o superior.