L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 22 de setembre del 2016

La coalició "A la valenciana" interpusa un recurs al TC i reclama el dret a tindre grup propi


Els diputats de la coalició electoral "A la valenciana" (Compromís, Podem i Esquerra Unida del País Valencià) han interposat avui un recurs d’empara al Tribunal Constitucional on es reclama el dret de la coalició a tindre un grup propi al Congrés de Diputats.

El recurs al TC ve després que la Mesa del Congrés, amb majoria PP i Ciudadanos, negara eixe grup a la coalició. El portaveu de la confluència, Joan Baldoví, de Compromís, ha explicat que el recurs compleix l’acord signat en el protocol de la constitució de la coalició d’anar fins a les últimes conseqüències en el cas de que la mesa s'oposara al grup parlamentari.

La coalició "A la valenciana" creu que es vulneren els seus drets i li impedeix que defensen els interessos valencians en igualtat de condicions que altres grups.

El recurs d’empara remarca que "A la valenciana" compleix tots els requisits per formar grup parlamentari: haver obtingut més del 15% dels vots en les circumscripcions on concorria i obtenir més de 5 diputats. La coalició ha remarcat la necessitat que a a totes les institucions hi haja una representació real i plurinacional de l’estat espanyol.
 
La coalició afirma que la voluntat de configurar un grup que representés el poble valencià com a subjecte polític es va traslladar a la junta electoral i a l’electorat valencià en un programa avalat per 650.000 vots. De fet, el Ministre de l'Interior sempre ha indicat el resultat de "A la Valenciana" com independent de En Común-Podemos i el mateix rei va cridar a consultes a Joan Baldoví, com a grup amb personalitat pròpia.

També s'afirma que una interpretació massa reglamentarista no pot privar la coalició de fer grup, amb la qual cosa els diputats veuen vulnerat el seu dret fonamental a la participació política i el dret a la igualtat.