L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

divendres, 30 de setembre del 2016

Els regidors del PP no s'assabenten de les qüestions que es debaten a les comissions i plenaris

Una de les reunions informatives a l'Ajuntament

Llegim en “Las Provincias” que "el PP vallero, principal partido de la oposición, pide al gobierno nacionalista que suspenda este proyecto" en referència a l'inici de la fase prèvia de la Homologació Modificativa del Sòl No Urbanitzable (HMSNU), on es marquen els possibles usos compatibles amb el sòl actualment qualificat com a forestal i rústic.

Les manifestacions publicades al diari vénen a demostrar que el PP no s’ha assabentat ni ha comprés res del projecte. I passem a parlar-ne, però abans cal tindre clares unes quantes coses, com a coneixements inicials:

 - L'inici de la fase prèvia de la HMSNU va ser debatuda i estudiada en la preceptiva comissió informativa d’Urbanisme, on va ser aprovada per unanimitat i sense cap objecció ni presentació d’alternatives o postures contràries de cap partit.

 - L'inici de la fase prèvia de HMSNU va ser aprovada en el plenari de juliol per unanimitat. Això vol dir que el PP va votar a favor. Tampoc cap partit va presentar objeccions.

 - La HMSNU no és un projecte de Compromís sinó del PP iniciat pel govern de Manolo Vidal en el 2008, quan governaven amb majoria absoluta. Ara no és moment de fer-se el “llonguis” o els despistats .

Com veieu, el PP va poder presentar les seues esmenes i observacions en els fòrums polítics on correspon: la comissió i el plenari, i no va obrir la boca. No va dir res, i ara ens ve amb notes de premsa... però bé! Molt en la línia obstruccionista d'eixe partit. Davall teniu les imatges de les actes de la comissió i plenari (cliqueu damunt per engrandir), amb el vot a favor per unanimitat per iniciar el procés de consultes i participació de la HMSNU. 




Dit això, cal indicar que el document previ de HMSNU s’ha redactat seguint les directrius marcades per la Generalitat en l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana, un document aprovat en l'època quan el PP governava a la Generalitat, i on el PP de Tavernes sembla ser que va presentar cap al·legació o objecció.

 Cal dir que en l'Estratègia Territorial de la C.V. venen determinats per a cada poble els estudis econòmics i de creixement poblacional en un termini llarg, o siga que eixa informació que el PP desconeix està ben clara en les bases mateixes del HMSNU. Ara, si no s’assabenten i desconeixen les lleis i normatives aprovades pel seu partit...

Una altra cosa importat és saber que el document és un estudi previ, i per tant no hi ha res definitiu. Està en cara en els inicis, en la fase d’informació i participació ciutadana com fa sempre aquest govern, on hi hagut quatre reunions informatives als diversos sectors socials (veïnat, associacions, agricultors, industrials i comercials), una d’elles en la platja, a més de publicació del document al web municipal, a un web específic i al BOP.

¡¡¡Tant de bo el PP hagués actuat d’eixa manera en tots els documents urbanístics!!! Només recordar que el PGOU, aprovat el 2004 només amb els seus vots i amb un govern de majoria absoluta, no va gaudir de cap reunió informativa als veïns.

 El PP una vegada més usa la tàctica d’enredar i manipular als veïns de Tavernes, perquè és també completament fals que Compromís estiga planificant que Tavernes siga la zona verda dels municipis del voltant. ¡¡¡Això és completament fals!!! També és completament fals que Compromís va a protegir tot el terme i no deixarà construir. Això també demostra el desconeixement que hi ha del HMSNU perquè eixe document nomes es refereix a zones no urbanitzables i no als terrenys ja programats com urbans o urbanitzables. 

De fet, tot el món sap dels esforços del govern de Compromís per obtindré terreny industrial, per posar en marxa polígons industrials en zones com el Golfo o Teularet, oblidades pel PP durant els 16 anys de govern de majoria absoluta i que ha fet que a la nostra ciutat no es puga instal·lar cap empresa. 

Reunió informativa a l'escoleta de la platja
Una cosa està ben clar en tot aquest projecte del qual estem en la fase prèvia: s’està duent a cap segons les lleis aprovades per la Generalitat (quasi totes aprovades pel PP governant la Generalitat) i per tal de solucionar un conjunt de problemes que té el PGOU com a conseqüència dels molts canvis legislatius des del 2004. 

L’ajuntament, a més de les informacions en reunions, webs i DOCV, es posa a disposició dels veïns per a resoldre qualsevol dubte i no hem d’oblidar que estem en l’inici, en el procés d’informació i al·legacions i qualsevol cosa cohorent es pot canviar si és possible tècnicament i jurídicament. 

Tota la informació la podeu trobar en la web especial de la HMSNU i descarregar els documents: 
 
Tema a banda és que hi haja gent que continue pensant a fer “pelotazos” urbanístics o macroprojectes que van ser desautoritzats en el seu moment per inviables, i que no tenen res a vore amb el tema que parlem.

Els dos PAIs de Tavernes, que alguns tenen en ment, van ser rebutjats en la legislatura 2007-2011 per una Generalitat governada pel PP i amb un govern del PP a Tavernes . Les previsions de dues urbanitzacions de 6,7 milions de metres quadrats, amb 9.200 habitatges per a 26.000 habitants va ser considerada per la Generalitat com a insostenibles des del punt de vista ambiental, a més que es contravenien diverses lleis i normes (la Llei de Costas; la protecció de les dunes litorals, ser zona inundable del riu Vaca i pel Xúquer; afecció a espais protegits) sense oblidar que s’excedia en molt qualsevol possible revisió del PGOU de Tavernes.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Una volta més el diari Les Provincies escriu la versió del Partit Popular i no contrasta ni diu res de la versió del govern de Compromís. Això te que ser sempre aixina o alguna volta canviara?

Anònim ha dit...

El PP diu que Secretari i arquitecte han informat desfavorablement. Es veu que estos tècnics no han participat en la redacció de la homologació.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sembla ser que hi ha una diferència de criteris entre el redactor jurídic del document i la part tècnica, i és que la part tècnica considera que potser és millor iniciar el procés d'un nou PGOU atés els canvis en el sòl qualificat com a no urbanitzable. És simplement qüestió de criteris, no que estiga mal redactat o no estiga acordat amb les lleis actuals del document..

Anònim ha dit...

Si no treballen en les comissions i en el plenari que no cobren.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pensàvem que havíem deixat ben clar perquè així està ben indicat en els documents que aportem que la comissió i plenari van aprovar la fase prèvia de participació i informació ciutadana.

A indicació d'un lector - gràcies pel detall- hem remarcat aquest fet al llarg de la noticia perquè no es preste a confusió.

Cal indicar que el PP va votar a favor de eixa participació i informació, i per tant no va posar cap retret al document de la HSMNU que s'anava a exposar, malgrat que ara demana la retirada.

Gràcies de nou pel detall. Ara queda tot més clar.

Anònim ha dit...

Jo vaig estar en una de les sessions de participació, i l'única cosa que proposaven algunes persones persones lligades al PP, és que es tornara als macroprojectes de PAIS inviables, insostenibles, i que en el seu moment ja deixe clar la Generalitat Valenciana (en aquell moment del PP) que no eren viables. I com aquesta proposta no tornava a aqueixes "burraes" es van dedicar a sabotejar la sessió, no permetent a la gent participar i escoltar les presentacions.
D'altra banda, després de veure la pagina web realitzada per a la participació pública, he de dir, que és el primer document urbanístic de Tavernes que esta tota la informació clara i accessible al públic, no com fins ara, que impossible assabentar-se que passava amb l'urbanisme en Tavernes, ja que tot s'ocultava i era inaccessible al públic.
Pel que, açò que diu el PP que no hagut informació, jo dic que aprenguen, ja que quan ells governaven, la informació era la mínima i en moltes ocasions segades.
A partir d'ací, que la gent té disponible la informació, que opine.....