L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 18 de setembre del 2016

Camps i la excupula del PP poden ser incriminat pels casos de finançament il·legal


Era un cas de corrupció del PP de València i s’ha convertit en una investigació que afecta tot el partit a nivell autonòmic. El sumari de Taula acumula dades i gravacions que podrien incriminar Francisco Camps en el finançament il·legal del PP valencià. Vicente Betoret, president actual del PP a València, també està esguitat. 

El PP tindria cinc caixes B (tres a València, una a Alacant i una altra a Castelló) i l’expresident valencià seria l’eix del finançament il·legal, procedent de diners negres a canvi d’adjudicacions de contractes públics. Aquestes caixes B estarien connectades amb una de semblant del PP nacional. 

De moment, Camps, no està imputat, però dos dels seus exvicepresidents del Consell, Gerardo Camps i Víctor Campos, també figuren incriminats i una empresa pública de la Generalitat, Ciegsa, figura com una peça clau. 

Algunes de les converses del sumari de Taula de l’època de Camps es donen entre el testimoni principal del cas, el penedit Marcos Benavent, i Máximo Caturla, exvicepresident de la Diputació de València i exconseller delegat de Ciegsa. 

Aquesta empresa pública, muntada pel PP per a construir col·legis públics, hauria tingut un paper capital en la generació de mossegades. La companyia, ja sense activitat, va acumular mil milions en sobrecostos durant l’era Camps. Segons la Guàrdia Civil, des d’allí “s’hauria estat finançant el PP tant a escala regional com a la província de València, així com també enriquint-se a títol particular la majoria de les persones que participarien en la consecució d’aqueixa estratègia de finançament”. 

Segons l’informe de l’UCO, “Camps tindria coneixement de l’ús que es devia fer de l’empresa Ciegsa, ja que Rus hauria parlat amb ell; que Gerardo Camps seria un dels encarregats de controlar les adjudicacions i també que el conseller Alejandro Font de Mora hauria dit a Máximo Caturla que fóra Gerardo Camps el que ho controlara”

Segons Benavent, Rus demanava a Campos diners negres que “es destinaven a tot”: “A despeses personals, a despeses del partit, en definitiva a tot, al que els donara la gana”. El ionqui dels diners també situa els homes de confiança de Camps en el cor de la trama: “Eren Gerardo [Camps] i Víctor [Campos] els que determinaven a qui s’adjudicaven els col·legis”

Quasi tots els camins del pretés finançament il·legal del seu partit sembla que condueixen fins a Camps. Cinc exalts càrrecs de la seua confiança seran jutjats en l’Audiència Nacional per delicte electoral, la policia creu que el PP valencià pagava en negre a la trama Gürtel el 80% del preu dels seus actes electorals, la investigació de la Guàrdia Civil en el cas Taula va establir fa mesos que ell era el recaptador del PP i Benavent el situa en el centre de les irregularitats.

En les gravacions que van transcendir, els esmentats Benavent i Caturla ja parlaven de “negociar amb Paco”. Camps ho nega tot. “Ni contractes, ni favors, ni caixes B, ni finançament irregular, ni cobraments, ni connexions amb la seu nacional del PP”. 

Tanmateix, els investigadors de la Guàrdia Civil i Benavent, tal com recull el sumari, el consideren el “gran recaptador del PP valencià”.