L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dijous, 8 de setembre del 2016

Avui comença el curs amb intruccions per primera vegada de com actuar davant altes temperatures



La Conselleria d'Educació ha enviat una circular als centres amb consideracions davant les altes temperatures que es poden produir aquest principi de curs. La Conselleria demana als equips directius que tinguen en compte precaucions com evitar les activitats que suposen esforç físic intens i permetre la hidratació de l'alumnat “tan sovint com siga necessari”
 
Altres consells són evitar l'exposició al sol i mantenir airejades les aules, sobretot les orientades a llevant i al sud, on sol pegar el sol i fer més calor. 
 
La Conselleria aconsella, quan la temperatura siga superior als màxims recomanats, que continue l'activitat en una altra classe o comunicar-ho al cap de Protecció Civil de la localitat, que té la potestat de suspendre l'activitat acadèmica i després s’ha de comunicar a la Direcció Territorial d'Educació. 
 
El risc per a la salut com a conseqüència de l'existència d'altes temperatures és elevat quan superen els 30 graus a l'ombra, que s'incrementa quan se supera el 70 per cent d'humitat. 
 
Els informes meteorològics preveuen per als pròxims dies altes temperatures en algunes comarques coincidint amb l'inici del curs, per tant cal tenir en compte aquestes precaucions per a “vetllar per la integritat física de l'alumnat, personal docent i personal no docent dels centres educatius”. 
 
STEPV celebra les instruccions d’Educació 
 
STEPV ha celebrat aquestes instruccions i ha recordat en un comunicat que en cursos anteriors, amb “fortes onades de calor”, va engegar denúncies davant l'anterior administració del PP “que no havia establit cap protocol d'actuació i obligava en els centres a mantenir les classes posant en perill la salut de l'alumnat i del professorat, com de fet va passar en alguns casos fa dos cursos”
 
STEPV celebra que l'administració envie “instruccions clares sobre com actuar si les temperatures superen els màxims permesos per llei”.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Caloooor!!

Anònim ha dit...

eL Rd 486/1997 sobre lugares de trabajo diu:
ANEXO III
Condiciones ambientales de los lugares de trabajo:
3. En los locales de trabajo cerrados deberán cumplirse, en particular, las siguientes condiciones:

a) La temperatura de los locales donde se realicen trabajos sedentarios propios de oficinas o similares estará comprendida entre 17 y 27 ºC.

La temperatura de los locales donde se realicen trabajos ligeros estará comprendida entre 14 y 25 ºC.

b) La humedad relativa estará comprendida entre el 30 y el 70 por 100, excepto en los locales donde existan riesgos por electricidad estática en los que el límite inferior será el 50 por 100.

Aquests haurien de ser els paràmetres que l'INVASSAT imposa a tots menys als seus treballadors depenents de la conselleria.

Si en una oficina, per exemple, no poden estar a més de 27 graus segons el RD 486/1997, tampoc una classe, amb xiquets que són grup de risc haurien d'estar. O climatització o a casa. La llei és per a tots.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Es veritat però ja es un pas endavant que la Conselleria comence a plantejar-se la situació. Fins ara ni això. Recorda fa alguns anys el que va passar durant pràcticament tot el setembre, amb ona de calor impressionant, i els dirigents del PP ni cas.
Pensem que a l'hora de l'inici del curs eixa uniformitat que es dona a tot arreu de l'estat espanyol sobre dades de començament de classes s'hauria de plantejar seriosament. En tots els llocs la climatologia no és igual, ni ací es el nord.
A més, no s'ha d'oblidar que l'estiu acaba el 21 de setembre, és a dir han començat les classes pràcticament 2 setmanes abans de l'acabament d'estiu, i a l'estiu calor.
Potser seria mes lògic endarrerir el començament 10 dies i acabar 10 dies més tard, quasi a final de juny. L'estiu comença el 22.
O be buscar altra distribució del calendari. No oblidem que, al contrari del que se sol dir, Espanya està entre els països Europa amb més dies lectives.