L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 8 de setembre del 2016

Anem de cap a les terceres eleccions el pròxim desembre.


A. Hernando del PSOE

El PSOE no pactarà amb cap partit independentista a l’hora de buscar una alternativa al govern de Mariano Rajoy. La confirmació socialista del “veto” a un possible acord amb partits com ERC o l’antiga CDC ens aboca amb prou possibilitats a unes terceres eleccions el pròxim mes de desembre. 
 
El portaveu del PSOE al congrés espanyol, Antonio Hernando, ha deixat clar avui que els socialistes no pactaran pas amb els partits independentistes a l’hora de configurar un gran pacte que fera president a Sánchez i deixara fora del govern espanyol al PP i al seu candidat Mariano Rajoy. 
 
En una entrevista a Antena 3, ha confirmat que no preveuen d’arribar a acords “amb els independentistes. Ja ho vam poder fer la passada legislatura i no ho vam fer” i per tant ha recordat i ha afegit que ara tampoc no hi pactarien. 
 
Així doncs, al PSOE només pot pactar alhora amb Podem i Ciutadans, però també està ben clar que ni els uns ni els altres no volen fer un pacte a tres i conjuntament, o bé pactar amb el PP, cosa que Hernando també ha deixat clar que no ho pensen fer. 
 
Ciutadans, que primer va intentar investir president Pedro Sánchez i fa uns dies a Mariano Rajoy, després del fracàs en tots dos casos, insisteix a dir-li al PSOE que s’abstinga i facilite la investidura i el govern del PP. 
 
En poques paraules, l’embolic ben gran, i com única alternativa les terceres eleccions.