L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 29 d’agost del 2016

Un adéu i comiat de l'ensenyament del valencià en el sistema educatiu?


Ciudadanos ha confirmat que un dels punts de l’acord que va tancar ahir amb el PP per a votar a favor de la investidura de Mariano Rajoy és la liquidació del sistema d’immersió lingüística a l’escola amb l’aplicació a totes les comunitats autònomes bilingües del trilingüsme. 

Us sona això? El sistema que va voler aplicar el PP de València quan era govern i va propiciar entre altres coses que cada vegada més el valencià fora residual a l’ensenyament, que la normativa del valencià en mitjans com les televisions i ràdio privades en llicències concedides per la Generalitat no s’aplicara, una total reducció a les ajudes al valencià i finalment el tancament de les emissores de televisió i ràdio de RTVV. 

El model trilingüe suposaria la liquidació de la immersió i dels models d’ensenyament en català (català-valencià-mallorquí) tant al País Valencià com a les Illes, i de les llengües pròpies en altres comunitats. 

Cal dir que un dels de l’acord es aturar la implementació de l’actual llei d’educació espanyola, la LOMCE, i engegar una comissió parlamentària que siga capaç de consensuar una nova llei d’educació. Però no obstant, la dreta espanyola del PP i Ciudadanos ja han acordat que hauria d’incloure una mesura que liquida el sistema d’immersió lingüística, aplicar el trilingüisme i que l’anglès i l’espanyol, sigui la llengua vehicular de l’escola. 

L’excusa de Ciudadanos es que els alumnes aprenguen idiomes a l’escola, subratllant l’anglès amb el castellà a totes les escoles, i com a complement la llengua pròpia ( català, el gallec i l’euskera) a les comunitats bilingües. 

Pacte perquè tots siguen iguals? 

A més, Ciudadanos ha citat un acord de “pacte per Espanya” on es contempla la igualtat i la sobirania nacional, perquè tots els espanyols siguen iguals davant de la llei. 

¿Vol dir això que l’endemà s’iniciarà el canvi del sistema de finançament que deixa els valencians en la cua i que fa que estem 12 punts per davall de la mitjana espanyola en la renta per capità? Vol dir això que els valencians rebrem diners per a fer inversions d’acord amb la població de més de 5 milions de ciutadans? Vol dir això que hi haurà una reforma de la Constitució que imposarà un sistema de tributació a tot l’Estat com el que tenen el País Basc i Navarra o bé sense privilegis? 

Recordem que els últims càlculs dels tècnics indiquen que el País Valencià ha deixat de percebre de l’Estat uns 16.000 milions d’euros en poc més d’una dècada, el que s’anomena deute històric. 

De tota manera el pacte de la dreta (PP i Ciudadanos) suma 170 escons davant els 176 que cal i ací sorgeix las pregunta: ¿hi haurà l’abstenció d’una part dels diputats del PSOE i fins i tot del suport dels cinc diputats del PNB?.

No tardarem massa en comprovar-ho i vorem si al final, malgrat el que venen afirmant algunes veus socialistes que l’abstenció suposaria finiquitar el PSOE, els socialistes s’abstenen i fan a que la dreta, amb Rajoy de president, governe de nou.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Per la Corona de castella, nosaltres som territoris de conquesta. I res més.

Veïna ha dit...

Els socialistos no s'abstindran de votar no, s'abstindran d'anar per motius de prescripció facultativa. I ja sabem qui son eixos "facultatius".