L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 25 d’agost del 2016

«Si un empresari decideix muntar una plaça de bous no podrem oposar-nos perquè no hi ha marc legal”


Així de clar i contundent s’expressava a principis del passat mes de juny -i són paraules textuals que arreplega el diari Levante-EMV- el primer tinent d’alcaldia de Xàtiva i líder d’EU, Miquel Lorente, considerat com un dels principals detractors i contrari de les corregudes de bous en aquella ciutat: "Si un empresari decideix muntar una plaça de bous no podrem oposar-nos perquè no hi ha marc legal”.

El tinent d’alcaldia Miquel Lorente , d’EU, assegurava - segons afirmava el Levante-EMV- que la negativa als bous nascuda de la consulta municipal només afectava la plaça municipal i admetia que l’Ajuntament no podia prohibir els bous sempre i quan hi haguera un empresari que muntarà una plaça de bous i organitzara els festejos taurins.

Són las manifestacions realitzades pel líder d'EU de Xàtiva en resposta a l'anunci de les penyes taurines de la ciutat de que hi havia un empresari que estava disposat a muntar una plaça de bous alternativa  a la municipal.

També cal indicar, tal com publicava el diari, que els partits de Xàtiva que van promoure la consulta antitaurina s’havien igualment preocupat de deixar clar que no es tractava d’una prohibició i argumentaven que la consulta era només sobre la programació de la Fira d’Agost (les Festes Majors de Xàtiva) i afectava la decisió d’incloure o no els bous en la programació oficial així com cedir o no un espai municipal per a eixa activitat festiva. 

¿Us recorda tota aquesta història de Xàtiva a una altra història més pròxima? 

Finalment, cal dir que enguany a Xàtiva finalment no s'hi van celebrar bous perquè, al contrari de l'anunciat inicialment en la premsa, l'empresa no va muntar una plaça alternativa. 

Aquesta història protagonitzada pel tinent d’alcaldia d’EU de la ciutat de Xàtiva confirma quelcom que ja coneixíem i havíem comprovat a la veïna Simat on l'alcaldia en mans d'EU permet i paga els bous amb fons municipals.

I és que quan un partit està en l'oposició pot (però no hauria) dir el que vol, encara que siga sense cap rigor jurídic ja que, en definitiva, un partit en l'oposició no pren cap decisió en matèria de llicències i autoritzacions. En canvi, quan un partit està en el govern, ha de responsabilitzar-se de les seues decisions i han de ser dictades en base a uns criteris jurídics i un marc legal, i d'ací les declaracions del tinent d'EU de Xàtiva. En eixos casos, com el refrany castellà, a Tavernes dic "digo" i a Xàtiva dic "Diego".  I a Simat "reDiego".

Més informació:

5 comentaris:

Anònim ha dit...

La manifestació la poden fer en Xativa o en Simat. En eixos pobles el seu partit ho necessita més.

Anònim ha dit...

Però EU Xàtiva no és EU Tavernes. També a Xeraco el Bloc prohibeix als demés partits representar a l'Ajuntament en actes religiosos i provessons,tot el contrari que ací. O les lliçons de la Cotorra valen per a un partit sí i per a altres no?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament tens tota la raó. EU de Xàtiva no és EU de Tavernes ni EU de Simat. On governen, actuen seguint el marc legal i els informes dels tècnics, i on no governen fan i diuen el contrari del lloc on governen.
El Bloc de Xeraco ni prohibeix ni deixa de prohibir. No pot ni és ningú per a prohibir o dir a la resta de partits que han de fer. L'Ajuntament de Xeraco, amb els vots del Bloc i del PSOE, va aprovar una proposta del Bloc en la passada legislatura i amb govern del PP que els regidors i l'alcalde no podien acudir a les processions fent ostentació de càrrec institucional. EU no ho va aprovar perquè no tenia representació, perquè estem segurs s'hagués sumat.
De totes maneres no és el Bloc, sinó l'Ajuntament per una decisió presa en el plenari municipal.

Anònim ha dit...

Pues clar que no.

Anònim ha dit...

Ací una volta es va dir i vullc dir-ho de nou. Els bous es van posar en les festes de l'any 2011 quan governava el tripartito del Bloc-PSPV-EU i EU no s'oposava a fer bous.
i ací tornem a lo de sempre que sol passar: si governe, dic una cosa i calle i otorgue que facen bous, pero quant no governe estic en contra.