L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 5 d’agost del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Culpar als demés per tapar les pròpies vergonyes



El PP de Tavernes, segons publica el diari Levante-EMV, acusa al govern local de Compromís d'actuar “tard i malament” per a solucionar el problema del graó dels últims trams de la Goleta. 

Denuncia la contractació d'una empresa especialitzada per a desfer el graó perquè suposarà “un sobrecost” a les arques municipals, i el seu regidor, Mario Enguix, acusa a Compromís de “deixadesa” i arriba a afirmar que el seu partit va adquirir “maquinària específica” per a solucionar el problema. 

Anem a pams que la cosa té cos:

El PP ha oblidat qüestiones bàsiques com: 

- Els abocaments d'arena i qui deixa la platja malament és la Demarcació de Costes que depèn del govern de Rajoy del PP.
- Les competències i l'únic que pot actuar en la platja és la Demarcació de Costes, que repetim depèn del govern del PP de Rajoy.
- Els mitjans tècnics i humans no els té l’Ajuntament, sinó Costes, i no ha actuat per a res donant com a excusa que no té diners per a aquest treball. 

A partir d'ací, el PP que mange “rabos de pansa” per a millorar la seua memòria perquè és de domini públic que tots aquests mesos el govern de Compromís, que no és competent, li ha sol·licitat que actue i l’entitat depenent del PP s’ha fet el sord. 

La portaveu del PP local es va reunir el dia 8 de juliol amb els responsables de Costes. Una gestió realitzada a esquena de l'Ajuntament i dels grups que formen i que, com tothom sap, no va aconseguir res de gens del seu propi partit per a solucionar el problema. 

És també de domini públic que el passat dia 15 de juliol, a iniciativa de Compromís i després de comprovar el nul interès de Costes, es va convocar una concentració a València davant la Delegació del Govern (del PP). Va ser informada i anunciada en el ple de juliol, però el PP de Tavernes no va tindre cap interès en el problema, demostrat en que no va acudir ningú, cap regidor ni membre del partit, tot i que els autobusos eren debades.

Hi ha hagut una total falta d'actuació de la Demarcació de Costes, i el govern de Compromís que no té cap competència en l'assumpte, ha estat qui s’ha mogut i qui ha posat roig el telèfon de Costes de tantes cridades i qui, finalment, encara que això no li correspon, ha sol·licitat el permís per actuar amb els seus propis mitjans i solucionar-li el problema a Costas. 

Tot això no és deixadesa, Sr. Enguix, sinó tot el contrari. Només hem vist deixadesa i falta de actuacions en la Demarcació de Costes i en el seu partit.

Sí que estem d'acord en una cosa amb vosté, Sr. Enguix: tot açò ha suposat un sobrecost a les arques municipals. Un sobrecost per culpa de la falta d'actuació de la Demarcació de Costas, que depèn del govern del PP. Un sobrecost perquè, qui és competent per actuar, no ho ha fet. 

Ens ha passat com en tantes altres coses. Perquè estem farts Sr. Enguix, farts de veure i comprovar com el PP no actua en la neteja del Vaca, no actua en la reparació de camins destrossats pels solsides del Vaca, no actua en el projecto global del Vaca i no actua des de fa molts anys, però que molts anys, en una solució definitiva de la Goleta. 

I finalment Sr. Enguix, recordar-li que és la primera vegada que tenim un problema d'aquestes dimensions en la Goleta a l'estiu. Mai abans hi ha hagut graó en la Goleta, ni de mig metre com diu, ni de dos com l'actual. Més aviat tot el contrari, el mes habitual era que no existís la suficient arena en la Goleta i això és culpa del seu govern, que mai s'ha pres amb serietat iniciar un projecte definitiu per a regenerar la platja, i només són pegats d'aportació d'arena que el mar s’emporta. 

I respecte a la seua afirmació que el PP va comprar en el seu moment “maquinària específica” per a solucionar aquests problemes, no sabem si es refereix a alguns rasclets per a la brigada perquè no sabem de la existència en l'Ajuntament d'una maquinària “específica”.

Maquinària específica és la que vam vore ahir a la vesprada de l'empresa Cadersa que pagarà l'Ajuntament. Eixa si que és específica i efectiva, i no  la maquinària que ens ha enviat Costes. Què diu, Sr. Enguix? Què no n’ha enviat cap, que no han fet res? Ah, disculpe. Pensàvem què ... 

En resum, el PP ha fet novament el clàssic exercici de tirar pilotes fora, de desviar l'atenció del problema i culpar a qui menys culpa té. Amb això, el PP de Tavernes simplement fa allò de tapar les seues pròpies vergonya davant l'escàs nul interès que han tingut els responsables del seu partit a l’hora de solucionar el problema de la Goleta.