L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 6 d’agost del 2016

L'Ajuntament rep els xiquets i xiquetes saharauis que passen l'estiu a la Safor-Valldigna


L’Ajuntament de Tavernes ha organitzat una recepció oficial amb les famílies acollidores dels 14 xiquets saharauis que passen l’estiu a la Safor-Valldigna. Els xiquets i xiquetes han visitat l’Ajuntament i després han estat obsequiat amb un tast d’un menjar típic de Tavernes, l’orxata amb fartons, en el centre de Serveis Socials del Braç Treballadors. 

Durant la visita els 14 xiquets saharauis, entre ells 4 que estan en famílies acollidores de Tavernes, van rebre uns obsequis de la Diputació de València i després han passat unes hores en la piscina municipal oberta d’estiu. 

Les famílies acollidores han expressat la seua satisfacció per la bona acollida de Tavernes, i han demanat la col·laboració municipal per eixamplar les futures actuacions. La regidora de Serveis Socials, Noe Alberola, s’ha compromés en el mes d’octubre celebrar una reunió informativa als veïns de Tavernes a la qual hi acudirien les famílies acollidores per tal d’impulsar l’acollida en la nostra ciutat. 


La recepció oficial oferida per l’Ajuntament ha estat presidida pels regidors Perfecto Benavent, i per la regidora responsable de serveis socials Noe Alberola. Durant l’acte, una xiqueta saharaui, alumna del CP Magraner, que resideix a la nostra ciutat amb la seua família, ha dirigit unes paraules per expressar la satisfacció de trobar-se amb gent del seu poble saharaui i agrair l’acollida de Tavernes i la resta de la Safor. 

Cal remarcar que a la nostra comarca de la Safor-Valldigna actua des de fa moltes dècades l’Associació d’Ajuda al Poble Saharaui que efectua una gran tasca humanitària amb els xiquets i xiquetes d’aquest poble que lluita des de fa molts anys per ser reconegut com un estat sobirà. 

La regidora Noe Alberola ha explicat que Tavernes ha rebut els 14 xiquets que passen l’estiu a la nostra comarca a petició del moviment d’acollida de la Safor, una actuació que com ja hem dit pensa completar a octubre, quan s’explicarà a las ciutadans com poden acollir en un acte que comptarà amb la presència de famílies acollidores per explicar la seua experiència. 

La regidora ha recordat que el programa d’acollida en la comarca durà mes de trenta anys i que per diverses circumstancies feia uns anys que no venien. També ha significat que l’ajuda humanitària als xiquets i xiquetes es plasma en actuacions com les revisions mèdiques gratuïtes que se’ls ofereixen.