L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 3 d’agost del 2016

Iberdrola invertirà vora 1'5 milions en millorar la subestació i el servei elèctric a Tavernes

Una imatge de la subestació de Tavernes
Iberdrola invertirà 1.493.995 euros en modificar i millorar el sistema de transformació elèctrica de la subestació de Tavernes. Les modificacions i millores han estat aprovades per la Conselleria d’Indústria de la Generalitat i tenen com objectiu: a) modificar un dels dos transformadors que donen actualment servei a Tavernes; b) instal·lar-ne un altre de nou per a millorar el servei a la ciutat.

La subestació de Tavernes disposava des de l’any 2008 de dos transformadors per convertir el corrent de 120 KV de la línia d’alta tensió Villanova de Castelló – Gandia a la mitjana tensió de 20KV, potencia que des de la subestació s’envia per a ús de la ciutat de Tavernes. 

Segons hem dit en el punt a) la modificació autoritzada adaptarà un dels dos transformadors existents, que passarà a treballar ara a 220 KV per convertir l’alta tensió a mitjana tensió de 20 KV que, com hem dit, és la potencia que s’envia a Tavernes. 

Arribats ací cal indicar que eixa modificació es veu necessària des del moment que Iberdrola, com hem explicat ací en diverses vegades, va procedir a repotenciar la línia d’alta tensió Villanova de Castelló-Tavernes en els anys 2007-2010, amb un govern del PP en la Generalitat i l’Ajuntament de Tavernes. 

El punt b) tal com indica la autorització de la Conselleria d’Indústria de la Generalitat del passat mes de juliol, es refereix a que Iberdrola instal·larà dins de la subestació un segon transformador de 220 a 20 KV, totalment nou, mentre deixarà un tercer ja existent de 132 a 20 KV. 

En resum, les instal·lacions de distribució d’energia elèctrica de la subestació de Tavernes queden així: 
- 2 transformadors de 220 a 20 KV
- 1 transformador de 132 a 20 KV
- 2 transformadors, un de 20 a 0’42 KV i un altre de 20 a 0’24 KV. Aquests dos són únicament i exclusiva per a ús de la pròpia subestació, per alimentar els equips i els serveis propis. 

Entrades i eixides de les línies a la subestació
 No té res a vore ni implica cap repotenciació de la línia 

Com es pot comprovar, en cap moment la modificació en els aparells de transformació de la subestació de Tavernes impliquen per a res ni tenen res a vore amb una duplicació de la línia d’alta tensió Villanova de Castelló- Gandia, cosa que alguna entitat i algun partit polític van indicar.

I que no té res a vore es veu i es pot comprovar clarament en el BOP del passat 22 de juliol. ¡¡¡Això hagués volgut Iberdrola, que la duplicació de la línia d’alta tensió li hagués costat 1’4 milions quan va ser deu vegades més en el 2008: 14 milions !!! 

L’objectiu d’aquesta millora en la subestació no és cap altre que adaptar-la a la nova potencia de la línia d’alta tensió i, també millorar el servei a Tavernes, pensant en les futures necessitats i demandes de la ciutat i la platja. 

Les futures demandes elèctriques de Tavernes 

No hem d’oblidar que les necessitats bàsiques de Tavernes poden estar ara cobertes, però hi ha una sèrie de serveis i instal·lacions que en un pròxim futur demandaran més energia. Així, tenim el sector industrial de l’estació, sobre el qual sembla hi ha avançada la solució final perquè el sector tinga electricitat. Això permetrà per un costat que s’hi puguen instal·lar noves empreses i per un altre que l’Ajuntament puga recepcionar el polígon. 

També hi ha la demanda futura per al sector 6, entrada platja, on l’Ajuntament s’ha fet responsable de les obres d’urbanització, o per la nova depuradora, o fins i tot per al sector 12 de la platja (on estava instal·lat l’Iboga) , ja acabada la urbanització i pendent de que comencen a obrar. Tot això implica una demanda de més energia, que l’han de subministrar els transformadors en passar l’alta tensió de 220 KV a mitjana tensió de 20 Kv. 

Suposem que tot això haurà estat també raons perquè Iberdrola haja previst i planificat les instal·lacions de la subestació de Tavernes.