L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 23 d’agost del 2016

I el principi de les mossegades va ser... la Fundació Jaume II el Just.


Els declaracions de l'exionki dels diners, Marcos Benavent, confirma la creació d'una unió temporal d'interessos amb Vicente Burgos, el que va ser gerent de la Fundació Jaume II el Just i que era amic íntim d'Esteban González Pons i Paco Camps.

Segons les seues manifestacions la fundació va impulsar una cartera de comissionistes amb "arreglos" de contractes i mossegades a l'Ajuntament de València. Al final va ser tant els diners que va recaptar que el premi va ser el seu nomenament com a gerent d'Imelsa en 2007.

Benavent admet que va començar de “recaptador” en 2003, amb el treball en la Fundació Jaume II el Just com a responsable de relacions institucionals. Era una de les persones en les quals es va pensar per a ser gerent, però finalment el càrrec va ser per  Vicente Burgos, que llavors estava casat amb Maria José Alcón, regidora de l'Ajuntament de València, sense oblidar que era amic íntim d'Esteban González Pons i Paco Camps.

Benavent ha declarat que després de l'inici del seu treball en la fundació va començar la seua amistat amb Vicente Burgos, que li va instar a “cercar empreses per a adjudicar-los contractes i després cobrar una comissió”. Burgos s'encarregava de la gestió dels contractes, expedients i de la part administrativa i Benavent de cercar les empreses i cobrar la comissió.

Així, el propi Vicente Burgos va enviar a Benavent a l'Ajuntament de València perquè cobre la primera mossegada, el 23 de desembre de 2005, segons l'àudio gravat en secret. El contracte amañado va ser la neteja de les façanes de la Llotja. 

De la resta de concursos "arreglats" , explica Benavent que el propi Vicente Burgos o Maria José Alcón decidien a qui havia d'adjudicar-se. Així, en les licitacions per a la mostra de 2006 Benavent va rebre l'encàrrec de Maria José Alcón per a cercar empreses i va seleccionar a Begamir, Univers Selecció i Tres serveis de Màrqueting i Creativitat SL perquè els coneixia. Un dels concursos es va adjudicar a Comunicació Gràfica Segle XXI, compromís de Vicente Burgos o Maria José Alcón.

Benavent va crear una espècie de cartera de «comissionistes» que van pagar mossegades a la Fundació Jaume II el Just, l'Ajuntament de València i Imelsa, on va ser gerent a partir de 2007. Aquesta cartera de comissionistes, segon Benavent, eren Cleop, EMR, Sponsorship Worldwide SL, Begamir, Thematica Events i Univers Selecció.

La gran quantitat de diners recaptats en la Fundació Jaume II el Just li va servir a Benavent perquè el nomenaren director gerent de Imelsa, on va seguir recaptant, encara que d'una altra manera.


La fundació no es va crear per a xanxullos i  mossegades. 

Cal dir que la Fundació Jaume II el Just no va ser creada amb aquesta finalitat de xanxullos i mossegades sinó per impulsar la recuperació del monestir de Santa Maria de Valldigna, així com potenciar i posar en ús i divulgació el patrimoni històric valencià.
 
El canvi de la situació política al País Valencià, amb un nou govern en la Generalitat, no ha suposat canvis substancials en les estructures ni en el funcionament de la Fundació Jaume II el Just, amb els mateixos dirigents i responsables nomenats per l’anterior Consell del PP.

Ha passat més d’un any d’ençà del canvi de govern de la Generalitat, i pensem és ja hora de capgirar la situació i sobre tot impulsar una total renovació dels càrrecs i persones responsables en la gestió del dia a dia de la Fundació Jaume II el Just de manera que assolisca els objectius per a la qual fou fundada i sobre tot acomplisca el paper que li ha reservat l’Estatut d’Autonomia valencià, és a dir, ser punt d'encontre de tots els valencians i valencianes i ser el centre d'investigació i estudi per a recuperació de la nostra història.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Nyas!!

Anònim ha dit...

Quin polític de la Valldigna va estar en aquella època treballant a la Fundació?

Anònim ha dit...

Segurament més de 4 "espanyols de bé" de per ací tindran el forat del cul més apretat que les sardines en un pot de conserva...

Anònim ha dit...

Banda de delinqüents.