L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 9 d’agost del 2016

El País Valencià castigat per Europa per l'incompliment del dèficit del govern de Rajoy


La Comissió Europea i l’actual govern del PP en funcions aboquen a una greu situació els sectors primaris i els segments més vulnerables de la població arran del procediment d’infracció  per l’incompliment de les injustes regles sobre el dèficit que imposa la CE als seus estats membres. 

L’incompliment del dèficit pressupostari suposa una multa a Espanya (que finalment no s’aplicarà després les negociacions) i la suspensió de diferents programes europeus d’impuls al medi rural, suport a les pimes o a accés al mercat laboral que es desenvolupen al País Valencià.

El govern espanyol pràctica una total submissió envers Europa que manté una inflexible i injusta obsessió en l’incompliment dels objectius de dèficit. Les mesures que s’apliquen, com s’ha vist en altres llocs,  perjudiquen les classes populars i els segments més vulnerables de la població. I ara una de les propostes arran de la sanció que s’ha d’aplicar a Espanya seria la congelació d’alguns dels programes europeus encaminats, precisament, a ajudar els sectors més desafavorits i a lluitar contra les desigualtats.

La Comissió Europea ha remés ja un document amb els programes europeus que se suspendran per l’incompliment de dèficit i que perjudiquen al sector agrari i el pesquer. La Unió de Llauradors ja ha alertat de la greu situació a què s’aboca a milers d’agricultors o ramaders que han assumit compromisos i inversions per a diversos anys en base al Programa de Desenvolupament Rural.

 Hi ha també que part dels projectes destinats a impulsar i dinamitzar el medi rural, com són la incorporació de joves al camp, l’agricultura ecològica, les millores de condicions de la comercialització de productes agroalimentaris o la gestió sostenible de regadius, depenen d’aquest programa, amb la qual cosa la Comissió Europea carrega les culpes de l’incompliment del Govern de Rajoy sobre les zones rurals valencianes.

Un altre programa a congelar és l’Operational Programme Valencia, que té entre els seus objectius la millora de l’accés al mercat laboral i de la qualitat de l’ocupació, la lluita contra el fracàs escolar o el foment de la integració laboral de les persones amb més dificultats.
Així mateix es contempla la suspensió d’un programa de potenciació de la investigació i el desenvolupament tecnològic, la millora en l’ús de les tecnologies de la informació i l’impuls a la competitivitat de les pimes. 

En resum, unes eliminacions que castiguen un territori com el País Valencià que ja està prou castigat per l’injust finançament a què ens sotmet el govern central. O siga, la Comissió Europea aplica mesures que van en contra del progrés i la millora de la qualitat de vida de les valencianes i els valencians, i el govern de Rajoy es presenta plegat a un model que condemna els més dèbils a pagar les conseqüències de les seues polítiques.