L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 2 d’agost del 2016

El govern de Rajoy inicia l'expedient de tancament de RTVE i l'AVE a Galícia.


El govern de Rajoy, seguint les indicacions del seu Ministre d'Hisenda, Cristobal Montero, iniciarà l'expedient de tancament de Ràdio Televisió Espanyola, una decisió presa després de saber els continus dèficits de l'entitat.

El govern de Rajoy té igualment previst iniciar el tancament de l'AVE Madrid-Galícia per no ser rendible. Són decisions a les quals es pot sumar el tancament de moltes altres empreses publiques com AENA o TRAGSA pel mateix motiu.
 
Se suposa que ningú, en arribar a aquest punt, s'haurà cregut aqueixes noticies. Disculpeu-nos, però, seguint la lògica de les disposicions del ministeri d'Hisenda, és el que hauria d'ocórrer.
 
Perquè si el Ministeri d'Hisenda està enviant notificacions als Ajuntaments, exigint el tancament de aquelles empreses publiques que al seu judici són deficitàries, el propi ministeri hauria de començar donant exemple i per tant tancar les seues empreses deficitàries.
 
I és que cal tenir mala bava i ser molt cínic, per no dir alguna cosa més grossa, per a actuar com ha fet el Sr. Montoro que ha demanat a l'alcalde de València, Joan Ribo, que procedisca a tancar l'EMT (Empresa Municipal de Transport Publique) perquè diu que no és rendible.
 
L'alcalde, Joan Ribó, ja li ha dit que no li farà ni cas. L'Informe d'Intervenció de Comptabilitat i Pressupostos de València ciutat diu que l'EMT va tenir pèrdues en el 2011, amb un saldo negatiu de prop d'1,4 milions d'euros, però va tindre un resultat d'explotació positiu a l'any següent.
 
La situació de l'EMT no s'ajustarien "a les ànsies de Montoro i el Govern central de tancar els serveis públics que presta l'Ajuntament de València" ha dit Ribo, que ha ha lamentat que el ministre d'Hisenda vulga castigar als pobles i ciutats pels excessos i malbarataments que en el passat van fer les administracions governades pel PP, el seu partit.
 
Ribo ha vingut a coincidir amb el que hem expressat nosaltres: que s’ajuste a si mateix, o siga, aplique el Pla d'Ajust al propi Govern central, que és un dels majors causants del dèficit de l'Estat, i no els ajuntaments, que majorment estan aconseguint superàvit.
 
L'alcalde de València ha recordat que l'administració de l'Estat és la principal causant del dèficit global d'Espanya, el 5,1% per cent, sobre els 600.000 milions d'euros. La gestió de Montoro respecte als valencians ja fa temps que suspèn i el ministre hauria de dedicar el seu temps a finançar d'una manera justa el nostre territori i no a intentar ofegar als Ajuntaments. 
 
Cal dir que l'Ajuntament de València no ha estat l'únic en rebre la carta, molts altres ajuntaments valencians amb empreses publiques l'han rebuda. En el cas de Tavernes, no, que no en tenim cap.