L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 7 de juliol del 2016

Rajoy i Montoro, com a senyors feudals



El conseller d’Hisenda Vicent Soler considera que “el tàndem Rajoy-Montoro segresta els diners dels valencians, demana rescat i ens allibera quan quan convé i interessa, electoralment, al PP i no quan ve bé a les famílies o als negocis”. 

Soler ha criticat el ministre Cristóbal Montoro i el president del Govern, Mariano Rajoy perquè el País Valencià està infrafinançat i, tot i així, “els diners queden retinguts a Madrid a l'espera que Montoro es digne a enviar les ‘manguerades’ del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA)". 

Una situació que ha comparat amb els senyors feudals que, en l'Edat Mitjana, donaven diners al poble per la seua posició de poder. “Aquesta és l'arbitrarietat i el modus operandi del PP i, hem d'escoltar que és Rajoy el que paga, quan utilitzen els diners dels valencians per a fer l'aeroport de l'avi i per a comprar pisos i garatges amb diners que eren per a Haití”.

Soler ha atribuït els problemes financers de la Generalitat Valenciana a la voluntat del PP de “gastar en coses que no eren necessàries” i en particular per pressupostar ingressos ficticis cosa que ha generat dèficit. Així van pressupostar de més en matriculacions i hidrocarburs 68,9 milions; taxes i preus públics, per 146,9 milions; taxes sobre el joc, per 50 milions; venda edificis, per 150 milions; venda de parcel·les, per 190 milions i, fons europeus, per 101,8 milions.

Igualment ha recordat que el govern de Rajoy va abonar a l'anterior Consell d'Alberto Fabra, "la bonica xifra” de 2.954 milions, entre bestretes i FLA; un 450% més del que ha rebut la Generalitat actual. “Una manipulació escandalosa del Govern en funcions amb els recursos de l'Estat, supose que amb voluntat de crear problemes”, ha lamentat.