L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 5 de juliol del 2016

PLENARI JULIOL 2016: Tavernes rebrà, entre altres millores, 490.000 euros d'Iberdrola

Perfecto Benavent
 L’Ajuntament de Tavernes firmarà un nou conveni amb Iberdola i rebrà la quantitat de 490.000 euros per tal de considerar complit el conveni firmat inicialment el desembre del 2003, quan l’Ajuntament amb l’únic vot del PP va aprovar el pas aeri de l’alta tensió en el nostre terme. El nou conveni ha estat aprovat per Compromís, PSOE i EU mentre el PP va votar en contra.  

Des del punt de vista polític cal remarcar la soledat del PP que ha votat “no” a un conveni totalment beneficiós per a Tavernes, segons reconeixien Compromís, PSOE i EU, perquè implica solucionar un dels molts empastres que el seu govern va propiciar quan governaven l’Ajuntaments, en aquest cas en concret el conveni que autoritzava el pas aeri de l’alta tensió per Tavernes. Votar ara que “sí” implicava el reconeixement implícit de quant de mal va fer en aquell temps el PP de Tavernes aprovantt el pas de l’alta tensió aèria per Tavernes, quan Benifairó i Simat la tenen soterrada.

Compromís, PSOE i EU voten sí
 El conveni del 2003 amb govern del PP 

El conveni aprovat ahir, tal com explicava el regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, dóna solució als punts pendent de la “Clàusula 4” del conveni que el 2003 va firmar el PP amb Iberdola. 

Perfecto Benavent recordava que un dels punts del conveni del 2003 afirmava que es desmuntaria la subestació de 66Kv situada al casc urbà, en l’Avinguda de la Valldigna, en un termini màxim de 18 mesos des de l’acta de posada en marxa de la línia de 132Kv. El termini va concloure el 8 d’octubre de 2012 i que en un terç del solar que quedava lliure, Iberdrola Distribució construiria una nau que cediria a l’Ajuntament de Tavernes. El regidor de Compromís remarcava que “res d’això s’havia fet”. 

També indicava el conveni del 2003 que els nous pals de suport es cobriran amb una capa de pintura mate per evitar la lluentor de la superfície galvanitzada dels angulars, mutants i creuetes dels pals de suport i concloïa recordant que “res d’això s’ha fet”
 
Llargues i dures negociacions 

Les negociacions per reclamar el compliment del conveni s’iniciaren l’any 2013. D’aleshores ençà, talment com explicava el regidor Benavent, s’han produït dures i llargues negociacions, “negociar amb Iberdrola no es gens fàcil” deia, i va ser el passat febrer quan “crec que el colp de timó que va pegar el Sr. Alcalde, junt amb la intervenció de l’equip de la Directora General d’Indústria i Energia, Júlia Company, els que foren claus en el desenvolupament de les negociacions”. 

En concret, va agrair el treball del mateix alcalde, Jordi Joan, de la regidora Llum Sansaloni i del Departament de Patrimoni (Elena Bononad i Jose Merenciano) així com del tècnic Salva Andres, l’assessoria jurídica del secretari, Cesar Herrero, i del Cap d’Urbanisme Antonio Manuel Juan Enguix. A nivell institucional va remarcar la implicació de la Directora General d’Industria i Energia, Júlia Company Sanus, i el seu equip 

El PP vota no

El nou conveni beneficiós per a Tavernes

Perfecto Benavent explicava que l’acord assolit és que, en substitució de la construcció de la nau esmentada, Iberdrola pagarà la quantitat de 384.000 euros i assumirà el cost del lloguer del local de la Policia Local des de octubre del 2012, fins el desembre del 2015 pagant una indemnització a l’Ajuntament de 106.000 euros, és a dir un total de 490.000 euros.

Però encara hi ha més: Iberdrola Distribució s’obliga a instal·lar al seu càrrec el centre de transformació previst en l’edifici municipal de l’antiga escoleta Victor Calatayut que havia de pagar l’Ajuntament i que pot representar fins uns 100.000 euros de despesa a les arques municipals. 

Així mateix Iberdrola Distribució permetrà la prolongació de l’actual línia de 20Kv que alimenta Tavernes i la connectarà a una nova infraestructura per alimentar la Nova Estació Depuradora d’Aigües Residuals, en el paratge del Tancat i permetrà l’electrificació amb potencia suficient del Sector 6, Entrada Platja, en fase d’urbanització. 

Els partits (a excepció del PP) consideraren que era un acord bo. La portaveu del PP, Eva Palomares, va indicar que Compromís s’havia venut a Iberdrola, havia autoritzat la repotenciació de la línia d’alta tensió a 240 KV i que Tavernes perdia una nau de 1.200 metres, unes afirmacions que van fer que el regidor Perfecto Benavent li recordava que la nau era només de 700 metres i a canvi l’Ajuntament rebia vora mig milió d’euros, una quantitat que segons el document que mostrava d’una empresa de tasadors estava ben pagada. 

L’alcalde va respondre també a Eva Palomares indicant-li en referència a que Compromís havia autoritzat la repotenciació que això era fals i que “una mentirà repetida cent vegades, no seria mai una veritat”, potser en referència que no és la primera vegada que el PP i la seua portaveu fan eixa afirmació.

Sobre aquest tema, teniu a continuació  una completa explicació a l'article que segueix: "Un debat on la mentira mai no serà la veritat".