L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 6 de juliol del 2016

PLENARI DE JULIOL 2016: L'Ajuntament convoca a una concentració per demanar millores en La Goleta.


L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va informar al consistori que l’Ajuntament feia una crida als afectats de la Goleta per manifestar-se “de manera tranquil·la, sense sufocar-nos, pero si de forma reivindicativa” davant de la Delegació de Govern per demanar solucions al desnivell de l’arena en un tram de la platja. 

L’alcalde va confirmar una reunió amb la Demarcació de Costes i que li havia demanat solucions al problema, que la platja no pot estar així en plena temporada estiva i que era la Delegació del Govern i la Demarcació de Costes qui té els mitjans, els recursos la competència per posar una solució definitiva. 

“L’Ajuntament a banda d’enviar una maquina per aplanar l’arena i vore com al cap de dos dies tot està igual , poc mes pot fer” afirmava l’alcalde en el plenari. 

Una vegada esgotades les vies del diàleg es convoca a una concentració tranquil·la, sense sufocar-nos però si reivindicativa davant delegació del govern el 15 del juliol.

Els autobusos eixiran a les 9 hores des del Parc del Nord i cal la inscripció a Tourist Info per saber el nombre de participants i contractar els autobusos que calga, pagats per l’Ajuntament. 

L’alcalde afirmava que no entén com Tavernes pot estar tant perjudicat quan en altres platges s’han donat solucions mes contundents. No demanem ni mes ni menys que el que tenen altres platges.


Ací teniu la intervenció de l'alcalde en el plenari:


No solament per l'escaló

Malgrat que el detonant ha estat el graó que s'ha produït en l'arena i que ha suposat unes setmanes de queixes i les actuacions de l'alcaldia davant Costes, hi ha un problema més greu de fons que és la situació de La Goleta d'ençà que es va construir l'escullera i espigó del Xuquer, i d'això en fa ja més de 30 anys.

D'aleshores ençà l'arenal que era la platja de la Goleta ha anant minvant fins arribar després d'un fort temporal a desaparèixer i necessitar d'aquestes continues aportacions d'arena, la darrera el passat desembre, i en algunes vegades no ha estat d'arena de la mar.

Tavernes està cansat de reclamar un projecte definitiu i global i deixar de banda eixes aportacions temporals d'arena que són parxes a un problema que cal de solució definitiva.

Són moltes les promeses incomplides al llarg del temps, així després de la intervenció de l'alcalde, el regidor d'EU Eduardo Bononad, que va ser alcalde en els anys 1980, recordava com aleshores ja es va prometre un projecte immediat, que mai no s'ha complit. Fins i tot recordava que, davant les queixes de Costes de que hi ha edificis que ocupen part de la duna, i això era un problema per a les actuacions va recordar que "van ser ells, Costes, i no l'Ajuntament qui va delimitar l'espai de construcció  en la Goleta".

Per tant, no és només el desnivell o graó del tram de la Goleta, sinó la demanda d'un projecte global que retorne la platja a l'estat que tenia els anys 1980.


Des d'aquest punt enfront del llac fins Cullera hi ha el desnivell
Una imatge dels anys 2000. L'arenal era encara molt gran com es pot observar en l'arena que hi ha davant del desaigüe del llac .
    
Com a complement a la noticia publiquem la nota de premsa emesa el dimarts, 5 de juliol, per l'Ajuntament:
 

L’Ajuntament de Tavernes convoca una concentració per a reivindicar una platja digna a la Goleta davant l’estat actual que fa impossible poder nadar-hi, com a conseqüència d’un graó en l’arena de més de dos metres de fondària.

Per esta raó, i davant la deixadesa de la Direcció General de Costes de l’Estat a adoptar una solució definitiva per a la platja de la Goleta, l’Ajuntament es concentrarà de forma pacífica a les portes de la Delegació del Govern a València.

Cal recordar que és l’Administració de l’Estat qui té la titularitat de les competències, els recursos i els diners per a adoptar les solucions pertinents i, així, deixar de perjudicar els interessos econòmics i turístics de Tavernes.

Com va indicar l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, la concentració serà educada i tranquil·la, però contundent i reivindicativa. D’esta manera, des del Consistori s’anima tota la ciutadania de Tavernes, així com els residents que passen l’estiu en la platja a sumar-se a esta concentració, i demostrar la força del poble de Tavernes. 




Totes aquelles persones que vulguen anar a la concentració amb autobús hauran de fer la inscripció en la Info Tourist de l’avinguda de la Marina. L’eixida serà a les 9 del matí des del Parc del Nord de la platja de Tavernes. Per a fer la inscripció cal donar les dades personals següents: nom i cognoms, DNI i el telèfon. Es demana serietat per a no reservar més autobusos dels necessaris.

Per a la gent que vulga acudir-hi directament, la concentració serà a les 10 hores en la Delegació de Govern, al carrer de Colón, 60, de València, just enfront d’un conegut centre comercial.

En la foto publicada s'aprecia que l'Ajuntament va actuar fins on la Demarcació de Costes els permet per tal de perfilar el graó. Ara, la situació de la platja és pitjor i l'Ajuntament considera que esta no és la solució adequada al problema