L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 8 de juliol del 2016

PLENARI DE JULIOL 2016: La plaça de la Casa de la Cultura passarà a denominar-se "Plaça de Rafael Chirbes"

Rafael Chirbes
L'Ajuntament de Tavernes, a proposta de l'alcalde Jordi Joan, de Compromís, va aprovar per unanimitat de tots els grups posar el nom d'un dels seus ciutadans més il·lustres, l'escriptor Rafael Chirbes, a la plaça de la Casa de la Cultura, edifici que alberga també la biblioteca municipal i el arxiu.

 Aquesta plaça es troba al costat del Passeig de Lepant, i dóna la casualitat enfront de la que és la casa familiar i on va viure els seus primers anys l'autor de “En la ribera”, “Crematorio”, “La buena letra”, entre altres obres, o la seua obra pòstuma “Paris Austerlich”. Aquesta circumstància dóna un major valor simbòlic a la proposta de l'alcalde.

L’escriptor, que és fill predilecte de la ciutat, ens va deixar l'agost de l'any passat víctima d'un càncer.

L'Ajuntament de Tavernes, segons va anunciar Jordi Joan, promourà en col·laboració amb la Fundació Rafael Chirbes, un homenatge amb taules redones, interpretació teatral amb peces escrites per ell i un premi literari que portarà el seu nom, entre uns altres.

Intervenció de l'alcalde explicant la proposta 






2 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb tots els meus respectes cap a Rafael Chirbes, que de ben segur es mereix un carrer/plaça, però... eixa "plaça" no forma part del Passeig Lepant? No veig la necessitat de distingir-la. I dic jo, en cas de tindre un nom propi, no seria més oportú que s'anomenara plaça de l'estació? Amb tot el que ha significat per al poble el ferrocarril Carcaixent-Dénia, i que no li dediquem ni un carrer al ferrocarril... ni tant sols en el lloc on estava l'estació!

Com a mínim, la continuació del Passeig Lepant després de la Casa de la cultura (a partir d'on està "la Bombonera"), podria anomenar-se Passeig del Ferrocarril.

Que passeu un bon dia d'estiu!

Anònim ha dit...

Jo crec que és una bona proposta. Perquè es pot distingir la placeta del tio Julio del carrer Calvari i està no?
Una proposta de cultura en un lloc de cultura i llibres, com són la biblioteca i l'arxiu, i en això li done la raó a l'alcalde Jordi Juan, i damunt al costat de la casa on va viure tota la seua infantesa i va jugar i descobrir el món.
Tot un encert.