L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 1 de juliol del 2016

Més històries del PP valencià: el canon del sanejament de l'aigua per a l'Expo de Saragossa

Pavelló valencià a l'Expo de Saragossa
Habitacions d’hotel VIP, la majoria de dies sense ocupar o un càtering són algunes de les despeses desproporcionades que la Generalitat Valenciana presidida per Francisco Camps (PP) va pagar el 2008 amb motiu de l’Expo de Saragossa i a càrrec del cànon de sanejament que paguem els valencians en el rebut de l’aigua. 

Segons eldiario.es  l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües (EPSAR) va pagar 80.600 euros en l’Expo de Saragossa a través del cànon: 64.000 euros per tres habitacions llogades de manera permanent a l’hotel Silken (3 estreles) els tres mesos del certamen de Saragossa perquè qualsevol càrrec de la Generalitat tingués disponibilitat quan volguera visitar-la. La majoria de dies dels tres mesos les habitacions van romandre buides.

També amb motiu del Dia d’Honor de la Comunitat celebrat al pavelló valencià es van carregar 7.500 euros a l’EPSAR en concepte de càtering, 1.200 euros en cinc habitacions VIP i 7.900 euros més en 25 habitacions d’hotel més. 

El Dia de la Comunitat en l’Expo de Saragossa es va celebrar el 4 de juliol de 2008 i entre els assistents estaven els carrecs del PP: vicepresident del Consell i conseller de Presidència, Vicente Rambla; presidenta de les Corts, Milagrosa Martínez, conseller de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, José Ramón García Antón, entre altres membres del Govern autonòmic. 

Aquestes despeses se sumen als 6,4 milions d’euros destinats a les obres de condicionament, explotació i desmuntatge del pavelló valencia, que també van ser carregats al canon de sanejament, com va fer públic el dimarts l’EPSAR

El Consell presidit per Camps va abonar també amb aquesta taxa 7,5 milions d’euros per actuacions relacionades amb la neteja del camp de regates de la 32a Copa de l’Amèrica.

Cal saber i remarcar que la Llei 2/1992 de sanejament indica que el cànon de sanejament només es pot destinar a finançar les despeses de funcionament (explotació i conservació) de les instal·lacions d’evacuació, tractament i depuració d’aigües residuals, i si és el cas, els de construcció d’aquestes instal·lacions.

El PP va pujar el canon els darrers anys del seu govern: un 3,1% el 2012; un 20% el 2013; un 10% el 2014 i un 3% el 2015.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El temps de les queixes ja ha passat, era el 26 de juny. I sembla que els espanyols els sembla bé el desbalafiament dels recursos púbics per a usos privats i la corrupció. Aleshores visca la corrupció.