L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 24 de juliol del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Sr, Borràs, vostè confon les coses.


El portaveu del PSOE, el Sr. Borràs, acusa al govern de Compromís d’estar més preocupat de les empreses de Tavernes que de les persones, i afirma que a Compromís no li preocupa qui paga els impostos, que són els veïns de Tavernes. 

Confon les coses, Sr. Borras, perquè mimar, pagar a les empreses del poble és beneficiar els veïns, a tot Tavernes. I li ho expliquem i argumentem. 

Se li va dir en el plenari: hi ha més de 43 empreses de Tavernes que depenen dels ingressos que reben per serveis que presten a l’Ajuntament. Si no estem mal informats, més de 770.000 euros en el que portem d’any s’han pagat a empreses del poble. I això implica que és avui dia l’Ajuntament l’entitat que més està ajudant a mantenir i conservar el poc teixit industrial i comercial que té el nostre poble actualment. Si damunt vosté vol que el destrossem, i això és el que està demanant en el seu escrit... apaga i anem-nos-en!!!. 

Nosaltres no sabem els treballadors que tenen empreses com la Ferretereria Grau, o Transtonis o la constructora Felfrell, per dir-ne algunes, però si que este segurs que eixa preocupació que té Compromis per les empreses els beneficia i ajuda a que molts vallers i valleres mantinguen el seu lloc de treball en les empreses que treballen per a l’Ajuntament. 

I això vol dir que moltes famílies tenen recursos i un sou al mes gràcies a eixa actuació positiva del Govern de Compromís. Vosté Sr. Borràs, ben al contrari, sembla més preocupat per desfer el poc que ens queda del teixit industrial i comercial valler. 

I una cosa que suposem vostè sabrà: a l’hora de contractar un treball no es el mateix que l’empresa sàpiga que cobrarà de l'Ajuntament als 50 dies a  que cobrarà d’ací un any. El termini de pagament actual fa que Compromís aconseguesca uns preus millors i això també repercuteix en benefici de tot el poble, de tots els veïns, que veuen com els diners dels seus impostos arriben per a fer mes coses, que al cap i a la fi és benefici per a tots. I això també repercuteix en benefici dels treballadors d’aquestes empreses com a veïns que són de Tavernes. 

Per tant, Sr. Borràs, la seua acusació mostra, com a mínim, el desconeixement total que té de com van i es fan les coses en l’Ajuntament i que, com acabem de demostrar-li, sí que es mira pels interessos de la gent, de tot el poble. 

Potser si els diners del Pla E, sí els de Zapatero, el govern socialista hagués decidit dedicar una part perquè els Ajuntaments o les Administracions pagaren el deute que tenien amb les empreses, potser ara mateix algunes empreses de Tavernes encara estarien en funcionament. 

El problema que té vostè, Sr. Borrás, i també els seu partit és que són especialistes en negar les evidències. Li podem assegurar, i també li ho van dir en el plenari, que una cosa té ben clara el el govern de Compromís: estem ara millor que en el 2011, però que de cap manera volem tornar al 2011, cosa que estem ben segur passaria si es duen a cap les seues propostes. Recorde: el difícil,  sempre s’ha dit, no és arribar sinó mantenir-se. 

Li ho van en el plenari i nosaltres li ho repetim: eixos diners que es recaptarà són per a funcionar l’Ajuntament, per cobrir les necessitats que hi ha a Tavernes i fer unes petites inversions, no magnes inversions, sempre segons el que demanen els veïns.

I vostè sap, encara que no ho vulga reconèixer, que per mantenir-se, per no tornar al 2011 s’han de adoptar mesures, com la de pujar l’IBI, perquè cal tindre un nivell d’ingressos per poder oferir els mateixos serveis. I Compromís, ja li ho van dir, és conscient que pujar l'IBI té un cost polític. I no són mesures populistes com és dir “no volem que pugen l’IBI” però sense cap argument, cap mesura, ni cap proposta avalada amb estudis i números, en pla seriós, com va presentar el govern en el plenari. 

Compromís és conscient del que li cal a Tavernes, sap que no balafiarà cap cèntim i, com se sol dir “no se li ha arrugat el melic” per adoptar eixes mesures, com tampoc se li va arrugar per lluitar i exigir amb força de la Gerència de Cadastre tres rebaixes que han deixat els valors cadastrals un 30% més baixos del que hi havia en el 2013. 

Les lleis  i les polítiques econòmiques les han fet el PP i PSOE de la mà 

Respecte a la seua desafortunada i demagògica frase final referent a la recaptació de les terres urbanitzables sense desenvolupar li direm que oblida –interessadament, Sr.Borràs?- que hi ha molts veïns nostres que en tenen, de solars, tant en les zones de la mar com en sectors industrials. I es beneficien. 

També li recordarem que la reforma de la “Ley Hipotecaria y del Catrastro Inmobiliario” (2015) es promulga a efectes d’una sentència del Tribunal Suprem del 2014 que intenta posar un poc de trellat o seny a la burrera propiciada pel seu partit, junt a l’altre del bipartidisme, de confiar quasi tot el desenvolupament espanyol a la rajola i a l’especulació urbanística. 

Han estat les polítiques del seu partit, Sr. Borràs, anant de la mà del seu amic del bipartidisme, les que han dut a la situació actual de crisi, on hem vist “grans meravelles” com la reforma de la Constitució per l’estiu i sense previ avís, o han obligat a decisions judicials com les que vostè critica, encara que sap que és una decisió del Suprem per molt que vulga fer creure que és una decisió de Compromís.