L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 10 de juliol del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Hi ha gent a qui fer-se la ignorant li ve molt bé. Si com diu la competència la té l’Ajuntament, a què va vostè, Sra. portaveu del PP, a Demarcació de Costes?



Caldria que el PP explicara com l’Ajuntament demana una autorització a Costes, i aquesta entitat estatal li’l concedeix si, com diu, no és l'organisme competent.


Hi ha  qui no entendre les coses, o fer com si no les entenguera, li ve molt bé per a enredar-manipular a la gent i traure rèdit polític d’una tema que està més clar que l’aigua. 

Hem vist una nota de premsa publicada en un blog afí del PP amb manifestacions de la portaveu de Tavernes, Sra. Palomares, parlant de l’escaló produït en la Platja de la Goleta després de l’aportació d’arena que va fer Costes de l’Estat l’hivern passat. En la mateixa publicació la portaveu penja una sol·licitud de l’Ajuntament de data 16 de juny on demana autorització a Costes per anivellar l’escaló de la Platja de la Goleta. En la mateixa nota de premsa també penja l’escrit de resposta de Costes, de data 30 de juny, donant autorització a l’Ajuntament a fer l’actuació descrita. 

Però... a quina conclusió arriba la Sra Palomares? A que arreglar l’escaló és competència de l’Ajuntament!!! Sí, sí, heu sentit bé. Després de penjar sol·licituds i autoritzacions arriba a la conclusió (errònia, clar) que actuar en la Platja de la Goleta és competència de l’Ajuntament!!! No contenta amb això, ho remarca escrivint-ho amb majúscules. ¿Demana l’Ajuntament autorització a Costes per a arrancar una palmera? Evidentment, no, perquè arrancar una palmera no és competència de Costes sinó del consistori. 

El mateix passa en la neteja del llit del riu Vaca: no és competència de l’Ajuntament i per això, cada vegada que el consistori vol netejar el riu ha de demanar autorització a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. 

Nosaltres des d’ací reptem a la Sra. Palomares a que diga i explique a l’opinió publica de Tavernes en quin lloc de les Bases de Règim Local diu que les costes valleres son competència de l’Ajuntament. No ho farà perquè una vegada més la mentida i manipulació es troben darrere de les seus manifestacions. 

I també la reptem a que explique perquè l’Ajuntament demana una autorització a Demarcació de Costes, i aquesta entitat estatal li’l concedeix. (Veure els dos documents adjunts). Si Demarcació de Costes no fora l’Administració competent respondria que no és de la seua competència, sinó el propi Ajuntament. Però Costes no ho fa i li dóna el permís com a responsable de les costes espanyoles. Més clar, aigua, lectors i lectores. 

Tot el món és conscient que l’Ajuntament ha d’acabar al final assumint coses que no li corresponen en benefici del poble de Tavernes com són la neteja del riu o anivellar l’escaló de la Goleta. I l’Ajuntament ho fa perquè si ens haguérem d’esperar a la Confederació o Demarcació de Costes passarien els anys i estaria tot igual. 

L’Ajuntament no és competent i ha de demanar autorització a l’administració superior que és el titular de la competència. I tot açò ho diu la Sra Palomares sabent que el Ministeri té un projecte de regeneració de l’arena que no executa perquè no li dóna la gana. 

Per arrodonir-ho, en el mateix escrit del blog afí al PP, la regidora després de concloure falsament que l'anivellament de l’escaló és competència municipal, enllaça un projecte de la Goleta des del web del Ministeri de Medi Ambient. Atenció, enllaça un projecte de la pàgina web del Ministeri, o siga l'entitat que és competent en costes, però ella continua concloent que la competència és municipal. 

En un tema com és la platja de la Goleta, no s’entén que determinats regidors es fan els ignorants per a carregar contra el govern municipal QUAN TOTS ELS GRUPS POLÍTICS HAURIEN D’ANAR COM UNA PINYA PER A REIVINDICAR UNA PLATJA DE LA GOLETA COM DÉU MANA.

No comprenem com s’atreveix en posar en dubte una concentració pacífica on - a vore si s’assabenta ja d’una Sra. Palomares - no anirem a demanar a Costes que arreglen l’escaló, sinó que es demanarà una regeneració de la Platja de la Goleta com Déu mana ¿Com s’atreveix a justificar les actuacions de Costes quan són injustificables? 

El PP torna a fer política contra Tavernes, contra els interessos de Tavernes, i en lloc de donar suport i reivindicar a Demarcació de Costes, que depèn del govern de Madrid del PP, es dedica una vegada més posar pals a les iniciatives municipals que beneficien Tavernes, com feren en el seu moment no aprovant la pintura de senyals,  la naturalització del llac de la Goleta o com en el passat plenari no recolzant  la millora del Carrer la Barca.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tindria que explicar en nom i representació de qui, i com a que, va a Costes i amb qui ha parlat, cosa que no diu.
No crec que qualsevol regidor puga anar i tot seguit li obrin les portes i li donen cita al minut i l'atenen al moment. Pareix que tot és per enxufe per ser del PP i anar contra el govern de Compromís.
I molt important com diu el titular, si està convençuda que la competencia és de l'Ajuntament que explique a que va a Costes a fer i contrafer, perquè Costes no pintaria res i valdria mes i millor reunir-se amb els tècnics municipals i els regidors del govern perquè li expliquen.
Però no, en el plenari després de l'anunci de la concentració de l'alcalde, no va dir res i el seu partit es passen el temps en preguntes xorres que poden saber la resposta si van a preguntar a l'Ajuntament.
De risa la seua actuació.

Anònim ha dit...

Voste oblida que esta persona está totalment autoritzada per anar i averiguar tot el que li vinga en gana per tal d aclarir totes les coses que donen problemes al poble, be siga en defensa del poble o de la platja? Doncs si no ho sabia, ara ja ho sap?

La Cotorra de la Vall ha dit...

No, si això ho sabem. I tant com ho sabem.

Per això ens estranya que si com ella diu la competència és municipal, que se'n vaja a preguntar sobre el tema a una Administració u Organisme que EN CONSEQÙENCIA NO TÉ RES A VORE.

Això de poder anar o no a preguntar no és el debat de la notícia, sinó si tot el que ella diu té un poc de trellat, i la veritat és que considerem que les manifestacions que fa en tenen ben poc per no dir que no en tenen gens.