L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 23 de juliol del 2016

L’ESTAT DE LA QUESTIÓ: Grup o no grup parlamentari? Els valencians, una vegada més, sembla estarem discriminats


“A la Valenciana” va presentar ahir la candidatura per a obtenir un grup propi en el Congrés dels Diputats amb la signatura dels nou diputats de l'aliança, cinc pertanyents a Podemos, quatre a Compromís i un a Esquerra Unida.
 
Una iniciativa que té pocs aspectes de fructificar donada la majoria en la Mesa del Congrés del PP i C's amb l'ajuda del PSOE, que no està per recolzar una opció que necessitaria, ho reconeixem, una interpretació laxa del Reglament. “A la Valenciana” pensa recórrer al Tribunal Constitucional si la seua proposta és rebutjada tal com es va acordar en el protocol signat abans del 26J. 
 
“A la Valenciana” ha lamentat que Convergència, que tampoc té les condicions exigides per a la conformació del grup, sembla que ho aconseguirà després de l’abstenció que li donava la Presidència del Congrés a Ana Pastor, del PP, i gràcies als 10 vots secrets que van recolzar la Mesa del Congrés. I els socialistes no semblen disposats a presentar oposició a aqueixa decisió interessada i fora del reglament que afavoreix a Convergència.

Davant eixa possibilitat apuntem: 
 
1. Convergència de Catalunya sembla ser que, amb el suport directe o indirecte del PPSOE, tindrà el seu grup parlamentari, a pesar que no compleix amb els requisits del reglament de la Mesa del Congrés: haver obtingut el 15% en totes les províncies catalanes.
 
2. “A la Valenciana” no tindrà grup parlamentari propi perquè no compleix la part del reglament que diu enfrontar-se electoralment amb la resta de formacions. 
 
Compleixen els requisits els catalans i els valencians? No. Cap dels dos. No han de tindre grup parlamentari. Per tant, que uns en tinguen i uns altres no per una diferent interpretació del reglament de la Mesa del Congrés, i segons siga la conveniència dels partits majoritaris, seria al nostre judici un clar atac al precepte constitucional de la igualtat dels ciutadans i a l'Estat de Dret. Una completa discriminació als valencians. 
 
La norma ha de ser igual per a tots: si compleixen les condicions, tenen grup parlamentari. Si no les compleixen, no. Així de clar. ¿Que es vol fer una interpretació laxa del reglament? D'acord, però per a tots igual, no per a uns sí, i per a uns altres no. 
 
El PSOE no està disposat a recolzar el grup propi de “A la Valenciana”. I aqueixa posició és criticada per Compromís en recordar-li els casos on la interpretació del Reglament s'ha saltat els articles que han convingut, arribant fins i tot a préstecs de parlamentaris. 
 
En resum, si res no canvia, Convergència incompleix el requisit d'haver obtingut el 15% en les províncies on concorre, però els partits que dominen la Taula "van a fer els ulls grossos", tot el contrari del que faran amb “A la Valenciana”. 
 
Amb independència del recurs que es puga interposar davant el Constitucional, no sabem si sobre la base de la desigualtat en la interpretació del Reglament, els diputats de Podemos i EUPV sí tenen clar que, si com tot apunta la petició és rebutjada, tornaran al grup confederal d'Unidos Podemos. Compromís com va fer al desembre, passaria al Grup Mixt. 
 
Al respecte “A la Valenciana” ja ha denunciat que “és escandalós com retorcen el reglament”.