L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 1 de juliol del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Contra La Goleta


Hem llegit a Las Provincias l’arreplegada de firmes que han iniciat uns veïns “dirigida al ejecutivo local y en la carta que acompañan a las firmas los promotores de la campaña señalan que la playa se ha convertido en inaccesible”. Res de nou sota el sol: una nova  croada contra el govern local a base d’usar qualsevol tema. 

Avui es fa a partir de l’estat de l’arena en una zona, el tram final de la Goleta, ja pròxima a Cullera, encara que això, que és només un tram ja al final, no s’específica ni s’informa, més bé al contrari "se elimine el escalón de más de dos metros que se ha formado entre la orilla y el arenal de la Goleta" i fa la impressió que és tota la platja  qui es troba en males condicions d’accessibilitat. Tampoc es diu res ni s’informa als veïns que ni l’Ajuntament ni el govern local tenen cap competència sobre la zona de bany per poder actuar, i les firmes haurien d’anar dirigides a la Demarcació de Costes.

L’article considerem que deixa en molt mal lloc la platja, i potser el que més aconseguirà serà fer fugir als possibles visitants i turistes gràcies a l’ús que es fa de qualificatius de platja inaccessible, de que no es pot entrar a l’aigua per prendre el banys, i altres. Per cert, pensem que molt lluny de la realitat de la platja de la Goleta considerada en la globalitat.

Un article que no promociona la platja, sinó tot el contrari, perquè el lector ben bé pot interpretar que és tota la platja qui no es troba en bones condicions, quan la Goleta disposa de tots els serveis que calen, que per alguna cosa té una bandera blava i no es regalen.

Els comerciants i sector hostaler de la Goleta no estaran molt contents,  afectats col·laterals d’una noticia derivada d'una situació puntual de l’arena i de la qual el govern municipal ni té la culpa, ni té les competències per poder actuar i/o intervindré en la solució. 

Uns fets que xoquen frontalment amb un altres que podrien tractar-se en positiu: parlar de la Goleta i la seua bandera blava, dels serveis que s’hi ofereixen, les zones d’esplai en la platja de la Goleta... d’això res de res. I temps hi ha hagut.

Perquè ser positiu i ajudar a la promoció de Tavernes i la platja és fàcil i  temes hi ha: el bons serveis de Salvament i Socorrisme i les millores iniciades els darrers anys per aquest govern, la creació de zones de bany accessibles per a persones amb dificultats amb millores de dotació i horaris, o parlar de les dues banderes blaves aconseguides per tercer any consecutiu, o dels programes mediambientals, o de la vasta programació cultural i esportiva a la platja per a l’estiu, tantes i tants temes que no hem vist publicats. 

Ací ho vam explicar: la situació afecta només el tram final de la Goleta, ja prop de Cullera. És on hi ha el graó en l’arena, no en tota la platja, cosa que el diari no explica ni aclareix. I cal ser conscients que és un problema, si es pot qualificar així, que se soluciona caminant un pocs metres per accedir al mar a peu pla, sense cap desnivell. 

I com no, paper destacat és el testimoni de veïns, no sabem si inventats o reals – Manolo, Laura, les dones que prenen el sol – o si són part d’un recurs estilístic per posar en boca d’altri opinions personals. 

Davant un fet que es considera tan important i mereixedor de un bon tros al diari, i per l’objectivitat i millora de la qualitat informativa, ens hauria agradat un contrast d’opinions, i per tant que l’executiu local hagués explicat, per exemple, que diu Costes, que al cap i a la fi té les competències. O si Costes considera que eixe muntó d’arena pot servir de mitjà de defensa contra una possible intrusió marina en l’espai urbà, un problema que sol aparèixer quan patim algun temporal de llevant, on fins i tot ha hagut d’anar la màquina a reforçar la duna. Ens quedem en les ganes de saber-ho. 

Perquè una cosa és segura: al primer temporal fort de llevant desapareixerà el desnivell, i possiblement l’arena que el forma, com en tantes vegades, i l’aigua arribarà fins les cases. Igual aleshores caldrà per fer una altra campanyeta, però ara de protesta per demanar al govern local que posen una arena que ara volen ben escampada, o siga donar facilitats a que el primer temporal se la trague. 

I com no, a més d’informar de l’arreplegada de firmes es diu que dirigida a l’executiu local - no a l’Ajuntament, sinó a l’executiu local marcant responsables de la situació- es potencia la suma de noves veus a l'escrit amb explicacions clares i precises de com actuar: “Cualquier bañista, si pregunta un poco entre los vecinos, localizará pronto las hojas en las que los vecinos están expresando sus quejas”. 

Lamentable i més quan perd Tavernes i la platja.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Toqueu prou de raó. Un article com eixe pot tirar al fem moltes hores de treball per promocionar la platja.

Anònim ha dit...

El escaló es molt gran

Anònim ha dit...

Es queixen de massa arena els mateixos que es queixaven quan no n'hi havia. Mal si fas i mal si no fas.

Anònim ha dit...

Com es nota q no esteu en esta banda! Juntament la parte de la platja q mes turisme i està feta un asco.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs mire per on s'equivoca.
Tenim a gent de l'equip La Cotorra que amb la seua família són usuaris de La Goleta i precisament del lloc on hi ha dl problema amb l'arena.