L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.701
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 64.274

dijous, 21 de juliol de 2016

Les associacions de veïns en contra del Ministeri de Foment per paralitzar el Tren de la Costa

Les associacions de veïns integrades en la coordinadora CAVE-COVA, entre les quals es troba l'Associació de Veïns La Valldigna, han reclamat la represa urgent del projecte de ferrocarril Dénia-Gandia, inclòs com a primera fase del gran projecte del Tren de la Costa entre València i Alacant i que el ministeri de Foment del Govern del PP, com ací hem informat, no contempla i prefereix oblidar.

CAVE- COVA considera “desafortunat” que el Ministeri de Foment es mostre a favor de “oblidar” el projecte de tren de la costa amb l'argument d'una inviabilitat econòmica, però si tenen en compte els factors socials i mediambientals ni haver proposat altres solucions alternatives.
 
L'organització veïnal assegura que en la decisió del ministeri de Foment han prevalgut més els interessos polítics i econòmics que sobre l'interès general.
 
Para CAVE-COVA el Govern de Rajoy desoeix les peticions de les Associacions de Veïns que demanden un sistema de transport “accessible i eficient” mentre recorda que la reobertura del tren Gandia-Dénia és una reivindicació històrica de les associacions veïnals i des del seu tancament, decretat en 1974, sempre ha estat en la seua agenda.
 
Precisament, en el pròxim plenari uns dels punts de l’ordre del dia és el debat i presa de posició del consistori sobre el Tren de la Costa, que incloïa en el projecte inicial que el Ministeri de Foment del govern del PP llaura vol desestimar una nova estació per a Tavernes i el desdoblament de la línia entre Cullera i Gandia.