L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 21 de juliol del 2016

INFORME: Modificacions de crèdits del PP versus Compromís.

Abans de començar, disculpeu la llargària. Però calia explicar les coses bé perquè vosaltres lectors i lectores, també s’assabenteu de què es una modificació de crèdits. Gràcies per la comprensió. 

El primer a saber i tindre en compte: El pressupost és un document que recull la previsió de despeses i ingressos que es pressuposa (d’ací la paraula pressupost) es realitzen durant un any natural, de l’1 de gener al 31 de desembre). 

El pressupost estableix la previsió inicial de què es gastarà i en quina quantitat (Despeses) i també com es finançarà aquesta despesa (Ingressos). I al llarg de l’any, sempre, sempre, sempre, es produeixen canvis en la quantitat o la finalitat de les despeses pressupostades i es modifiquen mitjançant la modificació de crèdit. 

Pensem que està ben clar: L’Ajuntament indica ingressos i despeses que pressuposa tindrà al llarg de l’any, i confecciona el pressupost. Com és lògic, les previsions fetes canvien segons les necessitats que van sorgint, i aleshores cal modificar “el pressupost” inicial, cosa que es fa com hem dit mitjançant la modificació de crèdit. 

La segona cosa a saber: Compromís, a petició de l’oposició, va encetar la passada legislatura la norma “una modificació de crèdit per a cada expedient”. Això era abandonar la norma habitual en els governs del PP que amb un únic expedient incloïen 9, 11, 12, etc. Modificacions de crèdit. Després ho veurem. 

I perquè diguem tot això? Doncs perquè en el plenari de juliol, la portaveu del PP, Eva Palomares, va acusar a Compromís d’haver fet un pressupost del 2016 a la babalà perquè, a juliol, ja s’havien fet 28 modificacions de crèdits, és a dir, han canviat 28 de les centenars i centenars de previsions contemplades en les partides del pressupost del 2016. 

Tenim la sort que, en el web municipal, hi ha les actes dels plenaris d’anys passats, i això ens permet comparar i respondre a la portaveu del PP: Compromís es queda, quan a modificacions de crèdits, a anys llum de com actuava el seu partit quan governava Tavernes. 

Però, anem per feina. Per no cansar el lector, hem pres com a referencia de govern del PP l’any 2010 i els cinc primers mesos del 2011, any en què, a juny ,va canviar el govern i va passar a mans de Compromís. 

Recordem la segona cosa que calia saber i és que el PP no feia com Compromís: una modificació de crèdit per cada expedient.  L’any 2010 el partit popular presentava un total de 28 punts en el plenari d’expedients de modificacions de crèdits, segons el web municipal. Però no són 28 modificacions de crèdits, perquè el PP incloïa en un expedient moltes modificacions de crèdits: com a exemple,  el mes d’octubre del 2010, en el punt 3.1 incloïa 11 modificacions de crèdits, el punt 3.7 ni més ni menys que 79 i si anem a  novembre, en el punt 3.6, incloïa 12 modificacions. 

Podríem dir molts més exemples en els 28 expedients del 2010, de 2, de 3, d’11 modificacions de crèdits... Però en resum: al final de l’any varen arribar al total de 147 modificacions de crèdits. Sí, heu llegit bé, 147 modificacions de crèdits en el 2010. I per tant haurien necessitat de 147 expedients, si haguessen fet com Compromís. 

Ja veieu: la portaveu del PP es queixa de les 28 modificacions de crèdits de Compromís en 7 mesos del 2016, però no vol recordar que el seu partit va acabar l’any 2010 amb 147 modificacions de crèdits que en el sistema actual serien 147 expedients i 147 punts de l'ordre del dia

I clar, naix la pregunta: ¿Sra. Palomares, eixe pressupost del 2010 com estava fet? A la babalà o a la super babalà? Els resultats dels pressupostos del PP els sabem: va acabar amb 4’5 milions de dèficit de tresoreria i 1’3 milions de factures en deutes. 

Alguns estareu dient: És que comenteu un any complet del PP i només els 7 primers mesos de Compromís, i encara queda per acabar l’any. 

Sí, en som conscients, però ho agafes per on ho agafes, era la tendència del PP: un sol expedient per a moltes modificacions de crèdits. Anem a vore per tant el 2011, on només va estar governant fins a maig, cinc mesos. 

En eixos cinc mesos, sempre segons les actes del web municipal, el PP va presentar 17 expedients amb un total de 58 modificacions de crèdits. És a dir, si hagués fet el mateix que li exigeixen a Compromís, una modificació per expedient, el PP en el 2011 en cinc mesos hauria presentat 58 expedients. 

En 5 mesos 58 expedients, i es  queixa dels 28 de Compromís en 7 mesos. ¿Ignorància o cinisme? Vosaltres mateixos.