L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 15 de juliol del 2016

INFORME: L'atur, d'enguany i del 2011, el darrer govern del PP

A l'esquerra la gràfica del blog del PP i a la dreta la nostra amb referències de xifres des de 0 per construir les columnes. Com veieu hem usat les mateixes dades .,




Un blog local,  portaveu oficiós del PP, ens dóna les dades de l’atur a Tavernes enguany   i les il·lustra amb una gràfica. No cal dir que l'objectiu no és censurar les polítiques d'ocupació de Rajoy, sinó altre molt diferent. Podeu veure gràfica i dades en la imatge de dalt i clicar per engrandir.

Una gràfica que com no, està molt en la línia del que sol fer el PP a l’hora d’informar: interpretar les dades per al seu interès. En aquest cas ho ha fet mitjançant una gràfica que no s’adiu en res amb allò que caldria esperar d'una gràfica ben feta. Només cal comparar la gràfica que han publicat allí amb la que nosaltres hem fet, mirar les columnes i les referències de les xifres que hem posat a partir de zero en la coordinada vertical.  

Es un cas semblant a les gràfiques de la TV1, d’on sembla pres el model, i que va ser el riure de tots els mitjans de comunicació per la manipulació en representar les dades. Ací pareix ser que passa una cosa semblant.

Comprenem la preocupació del blog oficiós del PP amb la situació de l’atur. A nosaltres també ens preocupa, i les polítiques que des de fa temps pràctica el govern de Rajoy del PP, únic responsable de la situació en tant que és el govern de l’Estat qui té les competències del treball i qui marca les polítiques d’Espanya sobre l'ocupació. Unes polítiques que no cal ni dir que estan fent que cada any siguen més els espanyols, i sobre tot els joves, qui se’n vagen a l’estranger a cercar treball. 
Xifres de l'atur en 2011 (en blau, govern del PP) i del 2016 (en taronja, govern de Compromís). Hi ha dues gràfiques (en columnes i en  línies) per comparar. 
La gràfica i dades que ens han oferit ens ha fet recordar que ja fa anys que estem així, i fins i tot amb dades de l’atur de Tavernes pitjors, com les de l’any 2011, últim any de govern del PP. Ho podeu veure en la figura de dalt, on cal clicar per engrandir.
Tot el món sap que Tavernes és una ciutat castigada per la desocupació i més després que, durant els últims governs municipals del PP, desaparegueren de la ciutat la major part de les indústries i magatzems i que l'agricultura se n'anara a terra gràcies al conte de la lletera que van ser els PAIs i a la venta de fum del Sector Marenys 2A. Això va agreujar la situació a partir del 2010 amb un augment galopant de l'atur que passava de 1504 aturats en gener del 2010 als 1853 en juny del 2011. 

L'atur el 2011, amb el darrer govern del PP, era més alt que l’actual. Deixem ací les xifres i les gràfiques,  perquè el lector tinga ben clar què passava abans i ara. Cadascú que traga les pròpies conclusions. Les dades que hem usat són del web foro ciudad.