L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 24 de juliol del 2016

El jutge amplia a delicte electoral el blanqueig del PP de València


El Jutjat d’Instrucció número 18 de València investiga en una peça separada del cas Imelsa un presumpte delicte de blanqueig de capitals comés per regidors i assessors del PP en l’Ajuntament de València i ara ha resolt ampliar la investigació a un presumpte delicte electoral.

El jutge va notificar dilluns a les parts que cita a declarar com a investigades (abans imputades) l’exsecretària del grup municipal del PP Carmen García-Fuster i a les eleccions municipals del 2015, Montserrat Tello.

El PP valencià ja està imputat per delicte electoral en els comicis de 2007 i 2008 (eleccions municipals i autonòmiques) i la justícia ha ampliat la investigació a totes las convocatòries electorals des del 1999.

El jutge requereix el PP perquè identifique la persona que va exercir la funció d’administradora de la candidatura popular el 2011 i els integrants de la Junta Directiva del PP a València en les campanyes electorals municipals del 2011 i del 2015, segons informa en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia. 

Es considera que hi ha indicis que el grup popular en l’Ajuntament de València, en “execució d’un pla preconcebut”, va carregar despeses electorals en les campanyes del 2011 i del 2015 a un compte bancari, gestionat bàsicament per García-Fuster, “sense cap fiscalització i reflex en la comptabilitat del PP”. 

El jutge conclou que el delicte electoral s’hauria comés de manera continuada i en connexió amb el de blanqueig; per això acorda investigar-los conjuntament, ampliant l’objecte d’aquesta peça separada en què hi ha 47 persones imputades més el PP, imputat com a persona jurídica. 

En aquesta peça separada s’investiguen les donacions de 1.000 euros efectuades per regidors i assessors en vespres de les eleccions municipals del 2015 i que el partit els tornava en dos bitllets de 500 euros per a “aflorar uns diners en metàl·lic, en una quantitat pròxima als 50.000 euros que podria tenir l’origen en el cobrament de comissions il·legals per l’adjudicació de contractes públics”.