L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 16 de juliol del 2016

DISCRIMINATS!!! Rajoy va deixar de pagar al País Valencià 1.290 milions en finançament


El País València en el 2014 va deixar d'ingressar 1.290 milions d'euros respecte a la mitjana espanyola en el sistema de finançament autonòmic. És a dir: cada valencià va rebre 258 euros menys de l'Estat que la mitjana de la resta d'autonomies. Una "gracieta" del govern de Rajoy !!!.

Les dades han estat indicades pel president de la Generalitat i sobre la base de les dades del 2014 facilitats pel Ministeri d'Hisenda la passada setmana. La Generalitat assenyala com a responsables al ministeri d'Hisenda i al seu titular, Cristóbal Montoro, per mantenir un sistema caduc de finançament. Fa tres anys que el sistema s'hauria d'haver reformat però el PP de Rajoy no ho ha fet i manté la doble vara de mesurar, amb objectius de dèficit asfixiants per a les comunitats autònomes.

Respecte als fons de liquiditat autonòmica (FLA), el president del Govern valencià ha criticat que s'utilitzen “com una concessió arbitrària” del govern de Rajoy i amb “finalitats partidistes”, ja que les partides extraordinàries s'han autoritzat en dates prèvies a les convocatòries electorals.
 
Igualment assenyalava que les inversions estatals són insuficients i discriminatòries: “rebem menys del 8% en els pressupostos i som el 11% de la població espanyola”, ha recalcat Puig.

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha insistit que reivindicar un finançament just és reivindicar també l'autogovern perquè no solament són xifres, són serveis públics. També es mostra disposat a reivindicar a Madrid, en el Congrés dels Diputats, un sistema de finançament just, així com visibilizar el problema a la societat. “Que no puguen ignorar-nos” ha exigit el líder de Compromís en els Corts.