L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 4 de juliol del 2016

"Cítrics, noves varietats" una xerrada molt interessant a la Casa de la Cultura



“Cítrics, noves varietats” va ser el títol de la xerrada que organitzada per AVA-Asaja i en col·laboració amb la regidoria d’Agricultra, que dirigeix Javi Escrihuela, va impartir el tècnic del Servei de Desenvolupament Tecnològic de l’IVIA, José L. Pardo, a la Casa de la Cultura. 

Unes 60 persones van assistir a les explicacions sobre les noves varietats híbrides de mandarines, taronges i llimons. Una jornada molt interessant, sobre tot pel format que va tindre la xerrada, taula rodona, on la gent podia interrompre i preguntar sobre qualsevol tema. 
 

Això va facilitar que els assistents pogueren eixir dels dubtes amb preguntes sobre quants kilos podia fer cadascuna de les varietats explicades, si eren o no sensibles a la malesa, el tractament que calia fer, si eren sensibles a la clareta, si eren productives... moltes qüestions les que van eixir, i molt dubtes que es van aclarir, sobre tot de varietats noves, com la M7 de la navelina, la fukumoto, la barberina de les valències o la Powell de la naval. 

Els assistents, majorment agricultors, van quedar molt contents en assabentar-se al llarg de les tres hores que va durar l’acte (de les 18 a les 21 hores) que hi ha varietats noves i que poden accedir a elles sense haver d’anar a morir, com se sol dir, al club de varietats Biogold. I també de saber que no cal anar a buscar altres produccions alternatives, com el kaki, kiwi o alvocat (en castellà “aguacate”) per tindre diversitat de varietats de clementines i taronges que poden ser productives

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bona i productiva la xarrada ja que ara sabem que no cal buscar produccions alternatives en quan ací tenim noves varietats de citrics.
Gràcies a AVA i a la regidoria d'agricultura per haver fet possible aquesta xarrada.