L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dilluns, 18 de juliol del 2016

Caritas només rep el 2'12% dels diners que obté l'Església per les declaracions de l'IRPF

La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) va rebre de l'Estat 992,4 milions d'euros entre 2011 i 2014 gràcies a les aportacions d'aquells ciutadans que marquen la casella corresponent en la declaració de l'Impost sobre la Renda (IRPF).

Una bona quantitat només en tres anys, però  a Càritas només li van arribar 21 milions (un 2,12%) durant aqueix període, el més dur de la crisi, amb la desocupació i els anivelles desigualtat social disparats.

Aquesta xifra de 21 milions contrasta fortament amb els 50 milions que es calcula que la CEE ha invertit des del 2010 en la cadena 13TV, on els bisbes posseeixen el 64,68%, per tal d'equilibrar les pèrdues.

Càritas és una organització de l'Església catòlica dedicada a lluitar contra les situacions de pobresa i exclusió, que s'han incrementat substancialment a Espanya al llarg dels últims anys. Com a conseqüència d'açò, ha hagut de mobilitzar més recursos, procedents tant del sector públic com del privat.

Càritas  va passar d'una despesa de 259,7 milions d'euros en 2011 a 305,6 milions en 2014, amb un increment de quasi el 22%. La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) va augmentar l'aportació al pressupost de Càrites i va passar de quatre a sis milions d'euros, però no cal ni dir que eixa xifra és completament residual i lluny de la realitat de les necessitats: al final del 2014 no arribava ni tan sols al 2% del total.

Queda clar i palés que l'ajuda de la CEE a Càritas està molt lluny de les necessitats reals, però això no és cap problema ni impedeix que els bisbes afirmen que ells han beneficiat, a través de Càritas, a quasi 4,4 milions de persones necessitades. 

Cal deixar ben clar que els grans finançadors de Càritas són les persones físiques particulars, les empreses i altres entitats. Tots ells aporten a l'organització dos terços dels diners que empra en el desenvolupament de la seua funció caritativa i assistencial. La resta són subvencions autonòmiques, estatals i internacionals.

L'activitat de Càrites, desplegada a través de 6.000 delegacions parroquials i 70 diocesanes, la desenvolupen unes 85.000 persones, que en la seua immensa majoria són voluntaris laics. Treballadors remunerats té una mica més de 4.500.