L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 29 de juliol del 2016

ACTUALITZAT: Ahir va començar Iboga Summer Festival



Ahir va començar l’Iboga Summer Festival. Cal dir que la festa iboguera realment va iniciar de matí, amb l’arribada de milers i milers dels assistents al festival que han deixat la zona urbana al voltant del sector 12, on es troben les instal·lació del festival, totalment plena de vehicles. 

I és que, des del matí, es veia una major activitat en la zona i major presència d’iboguers que la passada edició amb la qual cosa les previsions de l’organització d’arribar a 30.000 presències, és fàcil s’acomplesca. 


La platja de Tavernes es va convertiren un escenari d'energia positiva i ritmes mestissos durant les deu hores ininterrompudes del primer dia de l'Iboga Summer Festival. Iboguers arribats de tota Espanya i d'altres latituds van gaudir de les músiques balkan, gypsy, reggae i ska oferides per grups nacionals i internacionals com Empatee du Weiss, Spin Et Kú i Dubioza Kolektiv, i per DJ de la talla de Benny Page i Gramophoneizde. 

Alpha Blondy, The Slackers i Dub FX van ser els caps de cartell en la jornada inaugural del festival, que en la seua quarta edició s'ha consolidat plenament com l'únic esdeveniment espanyol especialitzat en música balcànica.

Els italians Empatee du Weiss van inaugurar les actuacions en l'escenari principal amb la seua mescla instrumental de ska, jazz, reggae i ritmes balkan, en el que va suposar tant el seu debut davant el públic espanyol com un bon aperitiu del festival. 


Fotografies: Jazmin Ceroli
Immediatament després van aparèixer en escena The Slackers com a primer cap de cartell. En l'única parada espanyola de la gira internacional de presentació del seu nou disc, la banda neoyorkina de ska fundada en els 90 va fusionar els primers sons jamaicans amb la música americana dels anys 50 i 60. 

Passades les deu de la nit va iniciar la seua actuació el marfileño Alpha Blondy, rei del reggae africà, amb l'orquestra The Solar System i un missatge reivindicatiu i pacifista, que va tenir la seua manifestació més destacada amb la coneguda cançó “Peace in Libèria”, amb la qual Alpha Blondy va demanar pau per a tothom. A més els ibogueros van poder escoltar temes de Positive Energy, el seu últim disc, que reuneix diferents sons d'Àfrica en una torre de babel de cançons que inclouen des del dioula a l'anglès, el francès, l'hebreu i l'àrab en les seues lletres.



Fotografies: Carla Belmonti
Els decibels van augmentar a partir de llavors en paral·lel a les ganes de ballar. Primer, amb el ska rock dels madrilenys Spin Et Kú, l'actuació dels quals va aconseguir el seu punt àlgid amb el tema Ibogaína, autoproclamat com a himne de l'Iboga. Després amb els bosnians Dubioza Kolektiv, un altre dels noms esperats de la nit per la seua contundent mescla de ska, rock, folklore bosnià i missatge reivindicatiu. Temes com a Xarxa Carpet, que compta amb la col·laboració de Manu Chao en el seu últim enregistrament, van deslligar la bogeria entre els ibogueros. 

Entrada la matinada es va presentar el tercer cap de cartell, el beatboxer australià Dub FX, que amb la seua improvisació i ritmes ràpids va posar l'accelerador a una nit a la qual encara li quedava molt que oferir.

Van tancar la jornada els DJ Benny Page i Gramophonezdie. Els plats dominaven l'escenari però els ritmes sonaven a ragga jungle en el primer cas i gypsy en el segon.



Per avui divendres
 
Tenim un cartell de primera magnitud amb la presència del gran músic iugoslau Goran Bregovic, màxim exponent internacional de la música balcànica, amb la seua “Orquestra de Noces i Funerals” i un dels grans representants del swing, Tape Five (Alemanya), que debuta a Espanya, amb la seua posada en escena cabaret, per seguir amb la melòdica veu de Tia Brazda (Canada). Un altre debutant serà el trio de saxofons i bateria Blow (Bèlgica) dins de la senda del jazz però sense abandonar el so electrònic, mentre el balkan estarà representat per la formació franc-alemanya Äl Jawala, presentació exclusiva del festival, el grup Betyars (Hongria) i els valencians X-Fanekaes. Els controvertits i divertits Little Big (Rússia) revolucionaran el final de la nit amb la seua mescla nuclear de gypsy punk amb una base d'electrònica.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan acaba?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Dissabte nit darrer concert.