L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 8 de juliol del 2016

30 col·legis concertats investigats per presumpte frau en nòmines

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil investiga a trenta col·legis concertats valencians per un presumpte frau en el cobrament de les nòmines que paga la Conselleria d'Educació.
Els investigadors sospiten que darrere d'aquest frau, a més d'irregularitats com el pagament d'alliberats patronals o l'abonament de més hores docents de les estipulades amb la Conselleria d'Educació, pot existir un possible finançament fraudulent.

Les nòmines investigades són de docents que cotitzen com autònoms en el règim de la seguretat social en els trenta centres concertats, tots catòlics, que mantenen a 31 mestres i professors de 69 o més anys fent classe. Hi ha 17 que segueixen en actiu després dels 69 anys a jornada completa.
L'elevat nivell de jornades lectives en docents amb edats tan avançades va fer saltar les alarmes als investigadors, un fet del qual ja l'alertava la denúncia presentada al juliol de 2014 per Compromís i que ací ja vam informar.

Els col·legis investigats són de dos tipus, els privats finançats amb fons públics als quals la Conselleria d'Educació paga la nòmina als "empresaris autònoms" i els autònoms religiosos que imparteixen classe en centres regentats per congregacions catòliques. 

La Conselleria d'Educació s'ha personat en la causa i està "col·laborant molt estretament amb la Fiscalia". També destaquen que al llarg d'aquest curs "s'ha posat ordre en tota la informació que els centres docents sostinguts amb fons públics han de pujar a Ítaca quant a horaris i nòmines del professorat".

La denúncia presentada en el 2014 davant la Fiscalia Anticorrupció va fer que 58 docents amb més de 65 anys que estaven actius en centres concertats (religiosos la majoria) presentaren la baixa. En presentar-se la denúncia, un total de 96 professora de la concertada superava els 65 anys, i d'ells 39 seguia donant classes amb més de 70. Ara són 38 els que superen l'edat de jubilació i 31 segueixen en actiu malgrat tindre entre 69 i 83 anys.