L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 15 de juny del 2016

Sobre amistats perilloses i manipulacions, o quan el periodista esdevé més important que la notícia


Primer que res ens ratifiquem en el que tantes vegades hem dit: la publicació en premsa escrita - no en premsa de partit- d’articles i notícies partidistes i res objectives, publicades des d’un únic punt de vista i sense contrastar ni estar basades en fons fiables, són una manipulació de la realitat i un engany al lector que paga de sa butxaca el diari. 

Amb això no volem dir que neguem el dret de cada diari a tindre la seua línia editorial. Però tots sabem massa bé de què parlem. Hi ha les hemeroteques.

I també ho hem dit sempre, i ens ratifiquem, que ni es deu posar ni posem en el mateix sac els blogs partidistes que pul·lulen per internet, i que són (millor dit, som) pàgines escrites des de la visió i l’òptica d’un determinat partit. Res a vore per tant amb la premsa escrita massa coneguda per tots. 

Tots sabem a que juguem els blogs. Mentre uns intentem informar de temes locals des de la nostra visió política i si cal fer crítica política sense entrar en temes personals, altres tenen com a objectiu manipular i degradar les persones. 

Dit això, ens va causar molta sorpresa llegir al facebook l’escrit de defensa sobre les critiques que, en la seua opinió, havíem fet a un company seu, quan per nosaltres més que critiques el que hem fet és denunciar una realitat constatada.

Eixa defensa es basava només en un punt: l’anonimat dels escrits que publiquem a La Cotorra, quan és clar i evident que allò que interessa no és l’autor de la noticia sinó la realitat constatada dels fets dels quals ens hem queixat tantes vegades. Vosté sap que en periodisme quan l’autor és més protagonista que la noticia… malament! I això sol passar  precisament quan hi ha mancances com les que hem denunciat massa vegades.

Per tant, li disculpem això de la maldat en l’anonimat que deia. No ens vam sentir al·ludits, perquè nosaltres mai no ens n’hem guiat: alguns de l’equip tenim molts anys de bona escola periodística on aprenguérem que la veritat sure per damunt de tot i que el periodista no ha de convertir-se en protagonista de la noticia, siga pel motiu que siga. Però… que li anem a dir que vosté no sàpiga? 

Per altra banda, la lectura del facebook ens va causar una satisfacció: La Cotorra estava en el camí de la raó i la veritat, vosté ens donava la raó. Una persona imparcial i un bon professional, demostrat en el mitjà on escriu, no negava res ni deia que eren falsos els motius en què sempre ens hem basat (falta d’imparcialitat, falta d’objectivat, falta de contrastar….) per reclamar un periodisme neutral i objectiu, com cal, com el que vosté practica. 

I crega-s'ho, estàvem decidits. Ens havíem fet l’ànim de no escriure ni publicar res sobre aquest assumpte. Perquè no volíem ens mal interpretara. També en consideració al respecte que li tenim - crega-s’ho- i ens mereix la tasca que fa al seu diari, un exemple de bona actuació, i que voldríem  vore en altres mitjans. Podíem estar o no d’acord en el que ens deia, però respectàvem la seua postura. Fins  i tot respectàvem el corporativisme que ben intencionat surava l’escrit, tot siga dit. 

Ara, vist el que hem vist i llegit en algun blog, l'equip de la Cotorra - ja veu que de manera anònima – ha decidit expressar-li la seua solidaritat davant la manipulació que ha sofert el seu escrit. Res fora del que sol ser habitual en el blog esmentat.

Hem llegit l'escrit que els ha dirigit com aclariment, però ells s’ho passen pel forro i més venint d’un periodista del Levante-EMV. Ja ho ha vist. Cap disculpa. Sabem com estarà de molest, perquè mentint, tergiversant i manipulant han convertit el seu escrit en un atac a la Cotorra.

No ens afecta. Sabem interpretar el que s’escriu, i per tant sabem i lamentem eixa manipulació interessada del seu text, eixe aprofitar-se de la seua bona voluntat per dirigir-lo en contra nostra. Si, crega-s'ho, ens ha sabut malament per vosté.

En el fons, ja ho veu, res de nou. Talment com en tants altres casos semblants, quan han convertit en blanc de la seua diana a l’alcalde, regidor i els seus familiars usant les  desqualificacions, insults, mentires i atacs personals als polítics i familiars, sense cap respecte a la privadesa personal, simplement perquè no han pogut dir res del rival a nivell polític. 

Ara ens ha tocat a nosaltres i l'instrument ha estat usar el seu escrit des de la manipulació. Són així i no canviaran.

Una abraçada

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És un personatge que crec ha manipulat moltes voltes la realitat del poble i això és trencar el codi ètic del periodisme.

Anònim ha dit...

El problema d'aquest periodista-empresari es q li se veu massa el plumero, i aixo es nota moltissim en els seus articles.