L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 16 de juny del 2016

Pla de Cremes per a l'estiu



L’Ajuntament de Tavernes ha donat a conèixer el Pla de Cremes, especialment referent a l’estiu que ara comença i que s’allarga en el temps fins el dia 16 d’octubre. Cal distingir els distints dies de crema segons la terra estiga ubicada en la denominada Zona A o Zona B.

Així la Zona A compren les partides de Racó Joana, L’Ombria completa, el Ràfol, Llenques, Tol·lo, Terme, Cambro, Racó Joana i Racó Xipres i es pot cremar els dies dilluns i dimarts.

La Zona B comprén l’Alcudiola, Racó de la Perrera, Racó de Pardo i el Massalario i es per cremar el dimecres i dijous. 

Com a norma general en tots casos, s’ha de saber que els llits dels rius Vaca i del Badell tenen la consideració de massa forestal a l'efecte del Pla de Cremes, l’horari per cremar és només des de l’eixida del sol fins a les 11 hores i són d’aplicació en tots els terrenys de forest del terme municipal i en una franja de 500 metres al voltant. 

El regidor Javier Escrihuela, responsable de l’Agricultura local, ha recordat algunes de les normes a tindre en compte entre les quals hi ha que els dies de ponen s’han de suspendre totes les activitats de crema i, si bufa el vent una vegada començat el treball, s'haurà de suspendre la tasca i apagar el foc. 

El regidor ha remarcat que la vigilància de la zona de crema és responsabilitat del propietari i que no la pot abandonar fins que el foc no estiga totalment apagat i hagen passat dues hores sense que s'hi observen brases, perquè si es fan danys per un incendi els ha de pagar el responsable de la crema . També ha indicat que “abans de cremar, s'ha de netejar de brossa i matoll una franja ampla al voltant del lloc on es vol cremar”. 

El regidor ha remarcat que no cal demanar autorització a l’Ajuntament per a les actuacions que hem indicat en estar ja regulades en el Pla Local de Cremes i en tots els demés casos se seguiran les normes de prevenció d'incendis forestals establides en les lleis.

Els veïns hem de ser conscients que davant d’un foc cal telefonar al número d'emergències de la Generalitat, el 112, o informar a l'Ajuntament, agents forestals, policia local, policia autonòmica o Guàrdia Civil.