L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 21 de juny del 2016

Més pressumpta corrupció i un nou escàndol de Francisco Camps i Carlos Fabra, ara per valor de 13 milions



Els candidats de la coalició "A la Valenciana" per Castelló i València, Marta Sorlí i Joan Baldoví, de Compromís, han traslladat a la fiscalia la documentació que acredita el pagament de més de 13 milions d'euros per part de les institucions valencianes governades pel PP a una empresa vinculada a múltiples casos de corrupció per organitzar un torneig de golf en el camp que presidia Carlos Fabra.

Compromís ha denunciat que “el Govern de la Generalitat valenciana presidit per Francisco Camps, al costat de la Diputació de Castelló de Carlos Fabra, van pagar eixos milions d'euros de diners públics a l'empresa Match Golf Consulting, dirigida per la testaferro de Francisco Granados, María José Marijuán, entre els anys 2008 i 2010”. I ho va fer a dit, mitjançant conveni i no per concurs públic i amb objeccions de la Intervenció. 

Marta Sorlí i Joan Baldoví amb la documentació per a la fiscalia
Els documents a què ha tingut accés Compromís revelen, segons ha denunciat la coalició en un comunicat, que l'adjudicació a l'empresa de la Púnica va ser executada "a dit" a pesar de l'objecció de la Intervenció de la Generalitat, que va advertir, a més, va ser aprovada sense els informes preceptius que exigeix la llei. 

Els pagaments del PP a l'empresa considerada pels investigadors com a part de l'entramat de l'operació Púnica, es van produir per a organitzar el torneig de golf Castelló Masters Costa Flor del Taronger, que es va disputar entre 2008 i 2011 en el camp de golf que precisament gestionava i dirigia el mateix Carlos Fabra, a la localitat de Borriol. 

Segons Compromís, els dirigents del PP “van utilitzar el conveni en lloc del contracte públic per a emprar Match Golf Consulting". El conveni establia que la Generalitat i la Diputació aportarien dos milions d'euros a l'any en concepte de patrocini, però "davant l'absència de benefactors privats, malgrat els proclamats rèdits econòmics del torneig, a l'any següent van incrementar en un milió d'euros més la seua aportació de forma anual".