L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 13 de juny del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Quan l’objectiu de l’oposició no és la veritat, sino emmerdar-ho tot, sense cap interés pel projecte de ciutat.


El passat dijous  visionàvem a TeleSafor un debat que va presentar dues cares ben distintes. Per una banda, la intervenció de l’alcalde Jordi Joan, tranquil·la, mesurada, sense crispacions, amb llenguatge acurat i gens esquitxós, amb cap retret a l'oposició,  on va primar l’explicació de les propostes de govern, els projectes que es duen a cap i on agraïa la implicació ciutadana de les reunions de barri i la confecció dels pla d’inversions de barriada. 

Explicacions que informaven dels projectes en marxa,  les baixades d’IBI i la millora del col·lector de la platja, perquè com deia el Sr. alcalde, els 3 milions de despesa no són per a executar un projecte a la babalà. Sempre en positiu i en benefici de Tavernes. 

Enfront, i per contraposició van contemplar una segona cara, negativa, decebedora, com poques vegades hem presenciat en debats sobre aspectes de la vida política local. Els portaveus popular i socialista, se'ns presentaven sense res que oferir de proposta de ciutat, sense cap iniciativa de millora. 

Només un seguit d’acusacions, amb llenguatge agre i crispat,  sense base documental, de repeticions acusatòries de contractacions irregulars de Compromís, prevaricació de l’alcalde i del regidor Chofre, nepotisme per adjudicacions d'obres a familiars a dit i un llarg etcétera de desficacis. I ho remarquem: cap document com a prova, ni  esmentar cap proposta de millora per a la ciutat. No en vam escoltar cap i s’evidenciava que no en tenien cap. 

Davant la falta d’arguments i propostes dels portaveus del PP i del PSOE de Tavernes qualsevol espectador es podia preguntar si assistia a un debat de balanç o del model de ciutat o a un debat de "pim, pam, pum", de colps dialèctics que l'emmerdaven perquè, col·loquialment dit, era engegar el ventilador per llançar fang al govern i a l’alcalde en base a acusacions que no demostraven amb documents o informes tècnics municipals. 

Déjà vu... en els plenaris municipals 

Bona part del debat va ser un “déjà vu” dels plenaris i va servir per comprovar que de ben poc havia servit que, uns dies abans i en el plenari de juny, el regidor Quique Chofre lliurara a l’oposició les dues escriptures notarials que demostraven la desvinculació empresarial des del passat 2 de juliol. Com tampoc havia servit que el Secretari General de l’Ajuntament de Tavernes disposara, des de feia mesos, de la copia dels documents perquè els regidors interessats els consultaren i saber la veritat. Per ara, l’oposició no ha trobat uns minuts en aquests mesos per acostar-s’hi i demanar-los o informar-se’n. 

El Secretari General de l’Ajuntament, garant de la legalitat, no ha emés cap informe negatiu d’incompatibilitat del regidor Quique en les tasques municipals. També la Intervenció, i la Tresoreria Municipal... en definitiva, els tècnics, han informat en positiu de totes les contractacions i mai no han posat mai cap reparo ni han emés cap informe negatiu en cinc anys d’adjudicacions d’obres de Compromís. 

Però és igual: menteix, manipula, tergiversa.... que alguna cosa sempre queda, semblava ser l’argumentació bàsica dels portaveus de l’oposició presents en el debat. Donava igual que l’alcalde ho recordara, que diguera que els informes tècnics són positius. Això no els importava, el seu paper era no debatre propostes de ciutat, només emmerdar. Menteix, manipula, tergiversa.... que alguna cosa sempre queda, com a mandra d'ús.

Dos exemples de les mentires sonades de l'oposició

Per comprendre l'actuació dels dos portaveus, uns exemples: El socialista Víctor Borràs va ser capaç de dir que Jordi Joan havia estat expulsat dels òrgans de Compromís per les irregularitats en la gestió municipal. ¿En voleu falsedat més grossa i dita en un plató de televisió? I que això ho diga qui, després d’haver aconseguit els pitjors resultats electorals de la història socialista a Tavernes, ha deixat el PSOE local en un estat de desfeta, quasi ha desaparegut.

Però no es quedava massa darrere la popular Eva Palomares. ¿Com pot dir el que va dir sense posar-se roja i caure-li la cara de vergonya?. Perquè -vaja morro!-  assegurava que la Generalita ha redactat l’informe de la rehabilitació de l’IES Jaume II el Just  gràcies al seu partit. I això era capaç de dir-ho, insultant la intel·ligència de tots els vallers,  la representant del partit que durant 20 anys no va moure un dit pel centre, i que va rebutjar la proposta urgent que, en la passada legislatura, va presentar Compromís en les Corts Valencianes per iniciar la rehabilitació. 

Mire vosté, ja li ho vam dir fa un any. Aleshores potser ho desconeixia, era nova, i sembla ser que se li ha oblidat. Li ho tornem a repetir. Esperem ho llija i no se li oblide mai més. 

 I després del lamentable espectacle, ara què?

Com hem dit, al debat es van escoltar acusacions molt greus, sense cap base argumental, documental ni recolzades amb informes tècnics. Els dos portaveus de l’oposició haurien de saber que les acusacions públiques de prevaricació, adjudicacions irregulars, nepotisme... en un estat de dret només tenen un camí reconegut: la via judicial. 

Després del lamentable espectacle que ens donaren, per una bona salut democràtica local, i si volen demostrar a Tavernes que es tenen a si mateixos un mínim d’autorespecte personal, només els queda com eixida acudir als jutjats a demostrar les acusacions i que el jutge determine el que corresponga, o bé demanar perdó públic per la seua actuació,  indigna com a representants polítics, en el plató de televisió. 

En triaran alguna de les dues? Segur que cap, perquè només els guia emmerda que alguna cosa queda...

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Baixada IBI? No feu riure.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sí, senyor, una abaixada del valor cadastral d'un 20% i deixar l'IBI al nivell del 2013. I això representa una bona abaixada respecte al que el PP va aprovar que l'Ajuntament havia de cobrar en el 2014, 2015 i 2016.

Ho té tot ben explicat ací:

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2014/02/informe-tot-el-que-cal-saber-sobre-libi.html

On pot vore els estalvis durant els darrers anys, gràcies a les mesures del govern de Compromís.

I sí, és veritat, hem fet riure: I hi ha molta gent que ha rigut feliç per l'abaixada i en compensació i reconeixement li va donar la majoria absoluta a Compromís.

Anònim ha dit...

Si baixes del que havien de pujar,però al cap i a la fí,les quotes es mantenen o pujen... és un mèrit relatiu,que la butxaca del contribuent no nota d'un any per altre.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Això ho dirà vosté.

No és igual pagar 174 euros més que no pagar-los. I tant com es nota a la butxaca!!

Un adossat en carrer Alberic enguany si hagués continuat el sistema del PP hauria pagat eixos 174 euros més que el propietari s'estalviara.

Ara si vosté sap més que tots els números fets pels tècnics d'Intervenció....