L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 26 de juny del 2016

L'albergínia creix i la taronja es desunfla, diu la fruiteria d'Andorra que preveu les eleccions d'avui.

La llei electoral impedeix la difusió, publicació o reproducció d'enquestes o sondejos electorals de qualsevol naturalesa, però no impedeixen publicar el preu dels aliments, cosa que fa des del passat dia 21 fins ahir dissabte la fruiteria d'Andorra. I eixe preu coincideix per casualitat - com diu El Mundo-  amb les estimacions del Periòdic d'Andorra sobre la cistella de compra de la gent que vivim al sud dels Pirineus. 

Són preus acumulatius i se sumen a les dades fruiteres del dia anterior, per la qual cosa a mesura que ha arribat el 26- J són més precisos.

Estem a pocs minuts que s'inicie la jornada de la gran compra dels espanyols avui diumenge, 26 de juny, i la fruiteria va deixar anit anar les seues últimes previsions: La taronja es podreix, l'aigua es manté després de la pujada d'aquest matí, la maduixa no veu alterat el seu valor i l'albergínia creix fins als 23,9 euros el quilo.

L'albergínia és la més valorada directament pels compradors, que pagarien per ella ja 22'2 euros el kg, ara cal que finalment es compre fins arribar als 23'9 previsibles.

La fruiteria ha donat a conèixer que té també mercaderia per un valor de 24,4 euros el quilo que no se sap al final a quina fruita correspondrà. El comportament d'aquesta fruiteria indica que el valor d'eixa mercaderia sense adjudicar augmenta de valor, encara que això ara és una cosa bastant rara perquè la gent té cada vegada més clar quina fruita comprarà en el moment d'acudir a fer la compra en el seu barri.

Les previsions publicades en El Mundo són un preu per a l’aigua de 28,7 euros el litre i una previsió de compra entre les 116 i les 120 unitats. No obstant açò, el seu preu sense l'especulació se situa en els 18 euros el litre. 

El preu de l'albergínia creix 0,20 euros i arriba fins als 23,9 euros el quilo, amb una previsió de compra entre les 83 i 87, unitats. Però sense especulació de la cuina el preu és el més alta amb 22’2 euros el quilo.

El preu de la maduixa està per davall de l’albergínia i pot arribar als 21’6 euros el quilo, però sense especulació el preu baixa molt, fins el 14’9 euros. 

Finalment, el preu de la taronja va a la baixa i ha caigut en 0,40 euros respecte a ahir matí i es paga a 14,5 euros el quilo, amb una previsió de compara entre les 37 i 41 unitats, i preu sense especulació de 9,6 euros el quilo.

  Segons El Mundo