L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 19 de juny del 2016

La quarta edició de l'Iboga Summer Festival dóna a conéixer la programació final


El reggae africà de Alpha Blondy, el ska neoyorquí de The Slackers i el beatbox de Dub FX obriran la quarta edició del Iboga a Tavernes, mentre el balkan de Goran Bregovic & The Wedding and Funeral Orchestra encapçalarà la segona jornada del festival, al costat del swing de Tape Five i Tia Brazda, per primera vegada a Espanya. La mítica banda de ska clàssic Bad Manners, que celebra el seu 40 aniversari, presidirà la jornada de tancament del festival, en la qual també actuaran vinguts des d'EUA, Kultur Xoc. 

És el resum de la programació del Iboga Summer Festival, l'única cita estival a Espanya especialitzada en música balkan, gypsy, ska, swing i mestissatge, que celebrarà la seua quarta edició del 28 al 30 de juliol en la platja de Tavernes, com a continuació de l’èxit assolit l’any passat, quan va reunir a 22.000 persones. 

El festival congregarà de dijous a dissabte a 24 artistes i bandes procedents de 15 països i que conformen una programació en un 80% internacional. 

Mentrestant, els treballs de condicionament de l’espai on se celebrarà el festival, el sector 12 de la platja, i que es van iniciar fa dies han continuat al llarg de la setmana i ja es pot veure l’espai net de brossa d’on sorgeix plantats els pals que serviran per sostindre els plàstics de l’ombratge. 

DIJOUS DIA 28:
Els ibogueros podran gaudir el dijous 28 de juliol de Dubioza Kolektiv, supervivents de l'escena musical de la seua Bòsnia natal després de la guerra dels Balcans i un dels seus representants més reivindicatius amb la seua mescla de punk, rock, ska i folk. També actuaran aquesta vetlada els madrilenys Spin Te Kú i els italians Empatee Du Weiss amb diferents fusions de ska, punk, balkan i reggae. La primera jornada del Iboga tindrà un tancament destacat amb els DJ Benny Page (Regne Unit), i Gramophoneizde, (Sèrbia), tots dos habituals de les pistes de ball europees i presents en nombrosos recopilatoris. 
Goran Bregovic
DIVENDRES DIA 29:
El swing serà un dels grans protagonistes amb el debut a Espanya tant de Tape Five (Alemanya), amb la seua posada en escena cabaret, com de la pin-up de melòdica veu Tia Brazda (Canada). En la senda del jazz però sense abandonar el so electrònic, el trio de saxofones i bateria Blow (Bèlgica) serà un altre dels debutants del dia. El balkan estarà representat per la formació franco-alemanya Äl Jawala, una altra de les presentacions exclusives del festival, els ja incondicionals del Iboga Bohemian Betyars (Hongria), i els valencians X-Fanekaes. Des de Rússia, els tan controvertits com a divertits Little Big revolucionaran el final de la nit amb la seua mescla nuclear de gypsy punk amb una base d'electrònica. 
Kultur Shock
 DISSABTE DIA 30:
El començament dels concerts està reservat als guanyadors del concurs de bandes, el final de les quals tindrà lloc durant el festival en la carpa de circ. En el programa d'aquest últim dia, Iboga aposta per la diversitat de gèneres amb la nova cumbia xilena de Chico Trujillo. A ells s'uniran els que van ser representants de Grècia en Eurovisió Koza Mostra, i el punk rock amb reminiscències balkan de Kultur Shock (EUA). Després de ser aclamats en la passada edició, els belgues Opmoc, amb el seu mestissatge de funk, punk, hip-hop, ska i salsa, tornen en aquesta jornada de tancament al costat dels gallecs Chotokoeu (Galícia) i la nombrosa formació valenciana La Trocamba Matanusca. 

En total, sis dels grups en cartell (Tia Brazda, Tape Five, Blow, Koza Mostra, Empatee Du Weiss i Äl Jawala) actuaran per primera vegada a Espanya amb motiu de la quarta edició del Iboga. A més, com a novetat enguany, 10 batucadas de diferents procedències animaran l'espera entre concert i concert. 
Empatee du Weis
 
ABONAMENTS
Coincidint amb l'anunci del cartell per dies, l'organització posa a la venda els abonaments diaris per a oferir altres opcions al públic, que bé no té disponibilitat per a gaudir de tot el festival o bé solament vol assistir als concerts de les seues bandes predilectes. 

En la web del festival també pot consultar-se la programació per dies de la carpa de circ. El segon escenari de l’Iboga inaugurarà la seua programació el dimecres 27 i es perllongarà fins al diumenge 31, en paral·lel al període en el qual estarà obert el recinte d'acampada. Al costat de l'escenari principal garanteix diversió les 24 hores del dia entre concerts, més de 30 DJ, batucades i tallers multidisciplinaris.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gran cartell si senyor.