L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 26 de juny del 2016

La corrupció: El gràfic i dades que no es veuen en els mitjans de comunicació

El mapa de la corrupció
El mapa de la corrupció a Espanya sembla protagonitzat pel PP: Gürtel, Púnica… però la realitat és bé, però que ben diferent. I ho expliquem,

Gürtel, Púnica, Jaume Matas, Emarsa, Nóos, Bárcenas, el presumpte finançament irregular del PP... són els casos que han assenyalat al PP com “el partit més corrupte d'Espanya” i com el paradigma del “saqueig” o el "pelotazo". Fins i tot hi ha polítics que han arribat a plantejar una il·legalització del PP.  

El PP atresora el 49% dels casos de presumpta corrupció, però per darrere queda el PSOE, amb 30% dels casos recaptats, seguit del 11%, de CiU i els Pujol, i Unió Mallorquina amb un quasi un 4%. 

Ara, la “classificació”  fa un gir de 180 graus si posem en valor l'import del sostret. Així, el “gràfic de la corrupció”, amb dades dels Tribunals Superiors de Justícia, apunta al PSOE com el partit els dirigents del qual més han sostret amb un total de 4.400 milions d'euros, repartits entre els 2.400 milions del cas Eres i 2.000 en el de la formació d'aturats. Un bon "papelón" també per a Susana Díaz. 

La medalla de plata l'ocupa la família de Jordi Pujol i el partit CiU. L'espoliat a Catalunya, sense afegir la instrucció del clan Pujol, supera ja els 3.000 milions d'euros.

Després d'aquests casos tornem a Andalusia fins a l'anomenat “cas Malaya”,  l'Ajuntament de Marbella amb entramat de corrupció municipal: el robat pels Julián Muñoz, Jesús Gil, José Antonio Roca, Marisol Yagüe i companyia ascendeix a la no menyspreable xifra dels 2.400 milions d'euros. 

Des de lluny, apareix els casos vinculats al PP: cas  Barcenas (50 milions), Gürtel (120 milions) i cas Púnica (250  milions) amb la qual cosa, segons les dades investigades per la Justícia, un total de 420 milions d'euros. Després del PP tanca la classificació el “cas Nóos”, que senta entre uns altres en la banqueta a Iñaki Urdangarin i a la Infanta Cristina de Borbó, amb un desviament de diners de 6 milions d'euros. 

Curiositat: Els dos últims casos ocupen quasi tota la informació i protagonisme en els mitjans de comunicació, en l'opinió pública i en els debats i arguments polítics dels partits.


Basat en es.diario.com