L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 15 de juny del 2016

Costes, que depén de Madrid, no deixa actuar a l'Ajuntament per solucionar el desnivell de la Goleta.

Una imatge sobre l'any 2000 de com era la Goleta. ¿La vorem igual algun dia?


Demarcació de Costas, organisme que depèn del govern central del PP, no considera suficient motiu per a actuar el desnivell que s'ha produït en la platja de la Goleta després de l'aportació d'arena que va tenir lloc fa uns mesos.

L'ajuntament de Tavernes s'ha dirigit a Costes per a informar-li de la situació, però la resposta rebuda, a més de no permetre actuar a l'Ajuntament per no ser la seua competència sinó de Costas, és que la platja està bé i que el gran graó en l’arena desapareixerà amb el temps, i per tant com a solució ha donat que aplanen lleument la vora del desnivell.


La resposta no ha agradat al govern de Compromís perquè és a ell a qui els veïns els dirigeixen les queixes, quan l'Ajuntament està lligat de peus i mans perquè Costas no els permet actuar. Així i tot, l'Ajuntament seguint la recomanació ha suavitzat el graó, però el resultat no és el que tothom hauria desitjat.

L'ajuntament no pot procedir a una actuació més agressiva per eliminar el desnivell perquè actuar en un espai en el que no es competent li suposaria una sanció de Costas i per la tant, com a remei, ja està programada una nova actuació en la vora del graó d'arena per a la celebració de la nit de Sant Joan.

El passat mes de desembre el mateix delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, del PP va “inaugurar” les obres de reposició d’arena en la platja de la Goleta de Tavernes, usant la d’altres platges properes, amb la qual cosa es va incrementar l’amplada en uns 40 metres.



Mentrestant, Tavernes que ve demanant a Costes des de fa anys la construcció d'un espigo que altere els corrents que s'enduen l'arena, espera i espera que arriben les promeses d’un projecte final per a la Goleta, o que s’inicie algun projecte relacionat amb els estratègies redactades pel CEDEX, organisme depenent del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Aquesta iniciativa, qualificada com a molt ambiciosa, detalla actuacions per solucionar el problema d'erosió que pateixen platges com La Goleta amb l’objectiu de restituir-els a estat en què és trobaven en les dècades finals del segle XX.

Esperem del nou govern que puga eixir el 26-J una major sensibilitat de la que ha tingut el govern de Rajoy en temes de Tavernes: el riu Vaca sense iniciar, a pesar de ser declarat com urgent en el Pla Hidrològic Nacional i aprovat i paralitzada l'adjudicació des del 2011 pel govern de Rajoy,  i sense projecte definitiu per a la Goleta que sempre es queda en promeses i amb aportacions d’arena, que al cap i a la fi com ha indicat el regidor de platja Josep Llácer “són pegats i no solucions”.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La solució no és estar 20 anys tirant camionaes d'arena. Fa falta una intervenció a més llarc termini.

Anònim ha dit...

Les Provincies també ho trau i amb to mes negatiu a l'Ajuntament. I quina casualitat, ¿o no és casualitat? el dia després que es van donar les banderes blaves, i d'això no he trobat res publicat.

Anònim ha dit...

Aixina treballen en eixe diari.